Αγοραστός: «Non stop» δελτίο ανεργίας για ωφελούμενους προγραμμάτων κατάρτισης - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Αγοραστός: «Non stop» δελτίο ανεργίας για ωφελούμενους προγραμμάτων κατάρτισης

Να μην εκδίδουν νέο δελτίο ανεργίας οι ωφελούμενοι άνεργοι προγραμμάτων κατάρτισης αλλά να συνεχίζεται το προηγούμενο ζητεί, με επιστολή του, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Και αυτό, όπως αναφέρει, «προκειμένου να μην χάνουν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή όπως π.χ. η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

«Σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανέργων με σεβασμό και ενδιαφέρον για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να διαρραγεί ανεπανόρθωτα ο κοινωνικός ιστός», σημειώνει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. γ΄ του Ν.1545/1985, δεν θεωρούνται άνεργοι οι μαθητευόμενοι των επαγγελματικών σχολών ή όσοι εξασκούνται πρακτικά στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος χωρίς εργασιακή σχέση. Επομένως, η κατάσταση ανεργίας κάθε εγγεγραμμένου στο μητρώο του Οργανισμού ανέργου διακόπτεται με την έναρξη προγράμματος κατάρτισης. Μετά το τέλος της

κατάρτισης και ανεξάρτητα από τη διάρκειά της, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εκδώσει εκ νέου δελτίο ανεργίας.

Ζητούμε οι ωφελούμενοι άνεργοι προγραμμάτων κατάρτισης να μην εκδίδουν καινούριο δελτίο ανεργίας μετά το πέρας της κατάρτισης αλλά να συνεχίζεται το προηγούμενο δελτίο ανεργίας προκειμένου να μην χάνουν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή όπως π.χ. η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανέργων με σεβασμό και ενδιαφέρον για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να διαρραγεί ανεπανόρθωτα ο κοινωνικός ιστός.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!