αδέσποτα-πυρά-καχριμάνη-αρκετά-έ-1389345
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 10.09.2025 | 08:49

 «Αδέσποτα» πυρά Καχριμάνη: «Αρκετά έχουν παίξει στην πλάτη μου… κάμποσοι»

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αρκετά έχουν παίξει στην πλάτη μου κάμποσοι. Δεν θα παίξει κανένας από εδώ και πέρα…» δηλώνει δημοσίως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης , χωρίς να διευκρινίσει ποιους εννοεί.

Ο ίδιος για άλλη μια φορά αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον πειθαρχικό έλεγχο που γίνεται σε βάρος του, βάσει των πορισμάτων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) για υποθέσεις που αφορούν απευθείας αναθέσεις, το κλειστό ξιφασκίας και τη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο.

Εν τω μεταξύ, στην Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου επανήλθε το θέμα επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργου Πρέντζα, σχετικά με ενδεικτικά ΑΦΜ που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ένα εξ αυτών να αφορά το Μέτσοβο.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, απάντησε ότι η οικογένειά του δεν εμπλέκεται σε παράνομες επιδοτήσεις και ότι όλες οι ενισχύσεις που έλαβε είναι νόμιμες. Εκτίμησε ότι το ΑΦΜ που αναφέρεται προέρχεται από μετακινούμενο κτηνοτρόφο των Τρικάλων και υπενθύμισε, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Βάρρας, είχαν συμβάλει στην αποκάλυψη σκανδάλου με δηλωμένες εκτάσεις χωρίς ζώα, το οποίο οδήγησε σε καταδίκες. Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως είναι αποφασισμένος ακόμη και να απευθυνθεί στην Ευρωπαία Εισαγγελέα για να δικαιωθεί προσωπικά!

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.