3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου [email protected]

Από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί το 3ο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πελοποννήσου [email protected] στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στο Κινηματογράφο ΛΑΪΣ στη Κόρινθο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στήριξη των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Συγκεκριμένα το [email protected] είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στον συμβολισμό της «Γέφυρας» τόσο ως αρχιτεκτονικό στοιχείο, όσο και ως συνεκτικός κρίκος μεταξύ γεωγραφικών περιοχών.

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου και ευρέως κοινού που αποτελείται από τους σινεφίλ κατοίκους της Πελοποννήσου, που αποδείχθηκαν πολυπληθής και απαιτητική ομάδα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων το 2008 και το 2011, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει, ειδικές θεματικές ενότητες στο πρόγραμμά της, καθώς συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έτσι μέρος των προβολών είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς και φέρει τον τίτλο «We can Do».

Το φεστιβάλ έχει την τιμή να παρουσιάσει την πανελλήνια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του ‘Αρη Χατζόπουλου, «PAY BACK TIME». Επιπλέον το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών που πραγματοποιούν την πρώτη τους προβολή στο φεστιβάλ. Μάλιστα μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής, πρόκειται να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, το »Χρυσό Πήγασο».

Το έπαθλο του νικητή είναι ένα μοντέρνο γλυπτό, που αναπαριστά τον «Χρυσό Πήγασο», που έχει φιλοτεχνήσει ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος και θα απονεμηθεί σε μία ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία, όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Στο περιθώριο του φεστιβάλ θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, που αφορούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μορφή σεμιναρίου και εργαστηρίου «Φωτογραφίας», πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες, διαλέξεις, έκθεση αφίσας από τον διαγωνισμό που διεξήχθη για την ανάδειξη της αφίσας του φεστιβάλ, έκθεση φωτογραφίας για τον κινηματογράφο και τον αστικό χώρο, καθώς και συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα από τοπικά συγκροτήματα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!