Κλεισθένης: Μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση των Δήμων; -Απαντήσεις σε ερωτήματα

Σύντομες απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα καλείται να δώσει και αυτή την εβδομάδα η live μετάδοση «2theΠόιντ» που οργανώνει το Ινστιτούτο του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη – Π2». Το θέμα που θα απασχολήσει το «2theΠόιντ» είναι το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» που έρχεται προς ψήφιση την Πέμπτη στη Βουλή.

Τι αλλαγές φέρνει το σχέδιο νόμου στους ΟΤΑ; Πόσο αλλάζει ο εκλογικός χάρτης των Δήμων; Πώς διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο και η λειτουργία των ΟΤΑ με βάση το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»; Πόσο απέχει η Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση από την αποκεντρωμένη ακυβερνησία; Μιλάμε τελικά για ρύθμιση ή απορρύθμιση των θεσμών της τοπικής Δημοκρατίας;

Για τις επικείμενες ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητούν ο Κωστής Μπιτζάνης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, o γενικός διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), Ευάγγελος Πάνου, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης -Διαχείρισης Απορριμάτων και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Γιώργος Κρικρής.

Τη συζήτηση συντονίζει η Ολυμπία Αναστασοπούλου, δικηγόρος και πολιτική υπεύθυνη του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ποταμιού.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!