Κλεισθένης: Μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση των Δήμων; -Απαντήσεις σε ερωτήματα

Σύντομες απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα καλείται να δώσει και αυτή την εβδομάδα η live μετάδοση «2theΠόιντ» που οργανώνει το Ινστιτούτο του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη – Π2». Το θέμα που θα απασχολήσει το «2theΠόιντ» είναι το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» που έρχεται προς ψήφιση την Πέμπτη στη Βουλή.

Τι αλλαγές φέρνει το σχέδιο νόμου στους ΟΤΑ; Πόσο αλλάζει ο εκλογικός χάρτης των Δήμων; Πώς διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο και η λειτουργία των ΟΤΑ με βάση το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»; Πόσο απέχει η Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση από την αποκεντρωμένη ακυβερνησία; Μιλάμε τελικά για ρύθμιση ή απορρύθμιση των θεσμών της τοπικής Δημοκρατίας;

Για τις επικείμενες ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητούν ο Κωστής Μπιτζάνης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, o γενικός διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), Ευάγγελος Πάνου, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης -Διαχείρισης Απορριμάτων και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Γιώργος Κρικρής.

Τη συζήτηση συντονίζει η Ολυμπία Αναστασοπούλου, δικηγόρος και πολιτική υπεύθυνη του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ποταμιού.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ