Ζητούν… τα ρέστα οι δολοφόνοι του δ. Παγγαίου

Απίστευτο κι όμως συνέβη: οι δύο ταμίες του δήμου Παγγαίου Καβάλας, που έχουν ομολογήσει πως είναι οι δράστες της δολοφονίας του δημάρχου Τ. Κουκούδη τον περασμένο Δεκέμβριο, κατέθεσαν μήνυση κατά του νέου δημάρχου, γιατί σταμάτησε τη… μισθοδοσία τους!

Επικαλούμενοι σχετική διάταξη του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, οι δύο δράστες διεκδικούν να συνεχιστεί η καταβολή του 50% των μισθών τους για όσο διάστημα βρίσκονται σε αργία. Από την πλευρά του, ο διάδοχος του δολοφονημένου δημάρχου κάνει λόγο για ηθικό ζήτημα και αρνείται να υπογράψει το σχετικό ένταλμα πληρωμής, διακινδυνεύοντας να καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος.

Τη μήνυση κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα οι συνήγοροι των δύο υπαλλήλων, που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές Κομοτηνής.

«Ο Κώδικας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων είναι σαφής: Όταν υπάρχει προσωρινή κράτηση, οι υπάλληλοι τίθενται αυτοδικαίως σε αργία και εισπράττουν το 50% των μηνιαίων αποδοχών τους, μέχρι να κριθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια», είπε στο «Έθνος» ο Β. Καγκαΐδης, συνήγορος του Σ.Σ., του ανθρώπου που ομολόγησε ότι το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου πυροβόλησε και σκότωσε τον δήμαρχο Παγγαίου.
Ο ίδιος επικαλείται το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν η σύζυγος του εντολέα του και τα τρία τους παιδιά, 2, 5 και 10 ετών, που δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος.

«Ένας δημοτικός υπάλληλος που θα τεθεί σε αργία για ένα χαστούκι που έδωσε σε κάποιον, μπορεί να δικαιούται τον μισό μισθό μέχρι να κριθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ένας προφυλακισμένος ψυχρός δολοφόνος, που μάλιστα έχει ομολογήσει το έγκλημα, θεωρώ πως δεν δικαιούται. Θα είμαι υπόλογος έναντι των δημοτών μου, αν δεν προστατεύσω τα χρήματα του δήμου», τόνισε από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Παγγαίου, Απ. Τσακίρης και πρόσθεσε: «Υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για την υπεξαίρεση των 705.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου και ξέρουμε πως η δολοφονία είχε αυτό το κίνητρο. Εγώ αρνούμαι να τους πληρώνω και μισθούς και ας λερώσω το ποινικό μου μητρώο».

Σημειώνεται πως ακόμα και αν τα υπηρεσιακά συμβούλια αποφανθούν άμεσα για τους δύο ταμίες, αυτοί μπορούν να προσβάλουν την απόφαση, καθυστερώντας για πολλούς μήνες την τελική ετυμηγορία, διάστημα στο οποίο θα δικαιούνται το μισό της μηνιαίας αμοιβής τους.

Τις επόμενες μέρες, ο δήμαρχος Παγγαίου θα απευθυνθεί με αναφορά του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εκθέτοντας το πρόβλημα και ζητώντας οδηγίες για τη στάση του.

Πηγή: Έθνος

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!