ΡΟΗ
προηγ επομ

Ζάκυνθος: Με παρέμβαση Κοντονή 500.000 ευρώ για το δημοτικό οδικό δίκτυο

  • Απο stergios
  • 22 Απριλίου 2018 - 16:00
  • Comments Off

Την έγκριση δαπάνης 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την επισκευή και συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου της Ζακύνθου ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το νησί, τον πολίτη και τα προβλήματα καθημερινότητας που τον απασχολούν αλλά ταυτόχρονα αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της δημοτικής αρχής και των πρώην κυβερνήσεων.

Μόλις ενημερώθηκε για την έγκριση της πίστωσης εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Κοντονής δήλωσε πως “είναι μια ακόμη απόδειξη του έμπρακτου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τους πολίτες του νησιού μας και υλοποίηση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στο οποίο… έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμαρχος Ζακύνθου. Σε αντίθεση με τις καταστροφικές πολιτικές εγκατάλειψης που βιώσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμη και σε συνθήκες μεγάλης κρίσης, η κυβέρνηση της Αριστεράς υλοποιεί με σοβαρότητα το πρόγραμμά της και βελτιώνει βήμα-βήμα την καθημερινή ζωή των κατοίκων του τόπου μας”.

Ο Υπουργός είχε αναφερθεί στα πλαίσια της προ μηνών κομματικής εκδήλωσης της ΝΕ Ζακύνθου για την ανάγκη έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου και της οδικής ασφάλειας. Και μάλιστα πεποίθησή του ήταν αυτό να γίνει μέσα από τη δημιουργία της Εθνικής Οδού, της κάθετης προς αυτή της Ζακύνθου-Βολιμών, από το Λαγοπόδο προς τις Αλυκές, η οποία θα αποφορτίσει σε ένα μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, διότι πέραν των άλλων, πέραν των αναπτυξιακών στόχων πρέπει να βλέπουμε ότι ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι παραφορτωμένο, εγκυμονεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές και πρέπει να σταματήσουμε στη Ζάκυνθο να θρηνούμε ζωές στην άσφαλτο.

Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να προστεθούν σε εκείνα ύψους 1.000.000€ που προ μηνών εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η ανταπόκρισή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ήταν άμεση στα σχετικά αιτήματα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που αφορά στις εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης τμημάτων του το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθούν σε ασφαλή χρήση τμήματα τα οποία παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα βατότητας. Εκείνο που απομένει από μεριάς Δήμου είναι να τύχουν ορθής αντιμετώπισης και διαχείρισης διότι κατ’ επανάληψη στο παρελθόν έγιναν παρεμβάσεις αλλά εκ του αποτελέσματος έλαβαν μηδέν εις το πηλίκο.

Τα μικρά έργα, οι μικρές και για κάποιους ασήμαντες παρεμβάσεις είναι τελικά αυτές που εκτιμούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολίτες. Οχι πως αγνοούν ή αδιαφορούν για τα μεγάλης κλίμακας έργα. Απλά τα μικρά έργα είναι αυτά που αφορούν την αξιοπρέπειά του. Η λακκούβα που χάσκει για χρόνια στο ίδιο σημείο, χλευάζει τον πολίτη, του δείχνει πόσο μηδαμινή σημασία έχει ο ίδιος, ως οντότητα, για τις τοπικές αρχές.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!