Δήμοι

Ζάκυνθος: Μαζί εργαζόμενοι, σκουπίδια και αρουραίοι σε ΦΟΣΔΑ και βιολογικό καθαρισμό!

Τα τραγικά προβλήματα που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του ΦΟΣΔΑ και του βιολογικού καθαρισμού, που έχουν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους, με τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους στον χώρο, αλλά και συνολικά για τη δημόσια υγεία, καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Για μια ακόμα φορά ντράπηκε και η ντροπή!», σημειώνει σχετικά με τον ΦΟΣΔΑ, όπου βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο σκουπίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, κουφάρια οχημάτων, πολύτιμος εξοπλισμός που σαπίζει σημειώνοντας πως η κατάσταση «θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τραγικά τα περίφημα “πράσινα σημεία” που διαφημίζουν δήμος και Περιφέρεια».

Στέκεται και στις διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση σημειώνοντας ότι τα «ερείπια» ουσιαστικά αποτελούν «δώρο του ιδιώτη – προπομπού της “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ” προς τον ζακυνθινό λαό με τις ευλογίες και την απόφαση της τότε δημοτικής αρχής του κ. Κολοκοτσά, με τη συναίνεση της παράταξης του κ. Αρμένη, της τότε περιφερειακής αρχής του κ. Γαλιατσάτου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (όλα με τη γνωστή λογική “δεν γίνεται αλλιώς – έχουμε μνημόνια, δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού – μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση”)…».

Αναφέρεται και στη σημερινή δημοτική αρχή Αρετάκη που «κατέστρεψε συνειδητά τον εξοπλισμό του δήμου, πολύτιμα μηχανήματα, είτε αχρηστεύοντας τα είτε κάνοντάς τα δώρο στη “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ”, όπως το μηχάνημα σύνθλιψης ογκωδών αντικειμένων, με σκοπό την παραχώρηση στην “ΞΕΝΟΣ Ανώνυμο Εταιρεία” της αποκομιδής των απορριμμάτων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, του βουλευτή της ΝΔ κ. Ακτύπη και της περιφερειάρχη κας Κράτσα».

Την ίδια ώρα παρέα με τα σκουπίδια και τους τεράστιους αρουραίους, δουλεύουν εργάτες της καθαριότητας που μαζεύουν τα σκουπίδια, χωρίς γάντια, μάσκες, ρούχα, εμβόλια, χωρίς αποδυτήρια και με προσωπικό όχι μόνιμο αλλά με 8μηνες συμβάσεις!

«Άχνα» για το εφοπλιστικό κεφάλαιο…
Ο βιολογικός, όπως τονίστηκε, κρατιέται «ζωντανός» εδώ και 30 χρόνια από τους εργαζόμενους χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, με ελάχιστα μέσα και με ελάχιστο επιστημονικό προσωπικό, που ζει μέσα στη βρώμα.

«Από τον Αύγουστο, η “LEVANTE FERRIES”, ναυτιλιακή εταιρεία, αρνείται να μεταφέρει τη λυματολάσπη με το δρομολόγιο καυσίμων και η δημοτική αρχή του κ. Αρετάκη, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι Στασινόπουλος, Τσουρουνάκης “τηρούν σιγή ασυρμάτου”», σημειώνεται για τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργούνται στον χώρο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να χύνεται μερικώς διυλισμένο υγρό και όχι καθαρό νερό στο χείμαρρο Αγίου Χαραλάμπους, με δυσώδεις οσμές που διαπιστώνουν όλοι οι κάτοικοι από την περιοχή του Ρόιδου μέχρι την πόλη και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού.

«Τελικά, η περιοχή Ρόιδου – Αεροδρομίου έχει μετατραπεί σε μία ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα! Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με τη μετατροπή της σε μία ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη χωματερή, συνδέονται με τα σχέδια των δημοτικών αρχών διαχρονικά για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και του βιολογικού.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” με τους εκλεγμένους συμβούλους της, τόσο στον δήμο όσο και στην Περιφέρεια, έφερνε συνεχώς το θέμα προς συζήτηση, όμως συναντούσε την αδιαφορία των υπολοίπων συνδυασμών», καυτηριάζει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Τονίζοντας τέλος ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, καλεί σε μαζική υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταλήγοντας:

«Να μπουν επιτέλους σε προτεραιότητα οι ζωές μας απέναντι στα συμφέροντα των λίγων οι οποίοι λυμαίνονται πραγματικά τον τόπο. Παλεύουμε για το συμφέρον των πολλών, ώστε να να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, κόντρα στα συμφέροντα και στις πολιτικές που μας επιβάλλουν!».

πηγή: 902.gr

newsroom

Recent Posts

Αναστολές συμβάσεων εργασίας στη Γουνοποιία, σε πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις

Το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων…

6 λεπτά ago

Πωλούσε «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια μέσω e-shop

Πωλούσε δήθεν επώνυμα υποδήματα και ρούχα μέσω ιστοσελίδας, αλλά όταν οι αγοραστές παραλάμβαναν τα δέματα,…

15 λεπτά ago

Βατίδου: Δεν μου έκανε και πρόταση γάμου ο Κούγιας

Για την σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Αλέξη Κούγια, μίλησε η Εύη Βατίδου.…

24 λεπτά ago

Αλλαγές στον κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών σε ΜΜΜ

Mε υπουργική απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τροποποιήθηκε ο Κανονισμός για τα…

31 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για δεύτερη μέρα, με την κατάθεση της μητέρας…

34 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης…

41 λεπτά ago