ζάκυνθος-φοβούνται-για-τη-ζωή-τους-δήμ-902994
ΔΗΜΟΙ | 11.05.2021 | 08:51

Ζάκυνθος: Φοβούνται για τη ζωή τους Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι

Ζάκυνθος: Φοβούνται για τη ζωή τους Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι

Ο πρώτος πολίτης της Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης μιλώντας στο pelop.gr, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός:

«Τα αδίστακτα κυκλώματα διαφεντεύουν στη Ζάκυνθο και η Αστυνομία αδυνατεί να εμπεδώσει αίσθημα ασφάλειας στο νησί. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια…

Από το 2016 που έγινε η ληστεία σε βάρος μου, απέστειλα περισσότερες από 30 επιστολές στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, στους Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και στον Γενικό Επιθεωρητή Ιονίων Νήσων, όλες με αγωνιώδες περιεχόμενο και με εκκλήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα γιατί θα θρηνούσαμε θύματα στο νησί.

Ολοι σήμερα γνωρίζουμε τα τραγικά αποτελέσματα… Γιατί δεν μπορούν να εξαρθρώσουν τη μαφία της Ζακύνθου; Γιατί αρκούνται σε κάποιες μεμονωμένες μετακινήσεις αξιωματικών;

Ηρθε στο νησί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και χαρακτήρισε ζήτημα τιμής για την Αστυνομία να μπει μια τάξη στο νησί. Τάξη δεν υπάρχει. Κυριαρχεί ο φόβος. Προφανώς φοβάμαι και για την δική μου ζωή.

Ας καταλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι όσο μένει αδρανής, οι δολοφονίες δεν θα σταματήσουν».

Σύμφωνα με το pelop.gr, το θύμα ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη δίκη της ληστείας σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου και επιχειρηματία, Νικήτα Αρετάκη, από τον οποίο δράστης άρπαξε την τσάντα του, που περιείχε ποσό 550.000 ευρώ.

Στο εδώλιο, μαζί με τον ληστή, είχε καθίσει και πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ που είχε χαρακτηριστεί και καταδικαστεί ως ιθύνων νους της ληστείας. Το δικαστήριο, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε 21 και 20 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, με τον ευεργετικό νόμο Τσίπρα η ποινή «έπεσε» στα 12 και 8 χρόνια αντίστοιχα και πριν μερικές μέρες ο πρώην αξιωματικός αποφυλακίστηκε και κυκλοφορεί πλέον στην πόλη της Ζακύνθου.

Οπως είναι φυσικό το τελευταίο διήμερο η δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη είναι το κύριο θέμα συζήτησης στη Ζάκυνθο και ένα πέπλο ανασφάλειας καλύπτει το νησί. Τοπικοί παράγοντες, που ουδέποτε στο παρελθόν βρέθηκαν μπλεγμένοι στα παράνομα κυκλώματα, είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει στη Ζάκυνθο, διότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Δεν θέλουν δημοτικό συμβούλιο…

Σε επίρρωση του καθεστώτος πρωτοφανούς φόβου, έρχεται η πληροφορία της εφ. «Πελοπόννησος» ότι το βουλευόμενο σώμα της πόλης αρνείται την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης για τα αλλεπάλληλα «συμβόλαια θανάτου» που εκτελούνται στη Ζάκυνθο.

Ο δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εισέπραξε άρνηση για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμη και από την δική του δημοτική ομάδα!

Ο φόβος είναι διπλός. Αφ΄ενός οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων υποδηλώνουν με την άρνησή τους ότι θέλουν να αποφύγουν «μπλεξίματα» και αφ΄ετέρου αναλογίζονται το δυσφημιστικό κόστος για το νησί ενόψει μάλιστα, της έναρξης της τουριστικής περιόδου…

Με πληροφορίες από το pelop.gr