Ζάκυνθος: Σήμερα η δίκη για την απόπειρα εμπρησμού στο δημαρχείο

Εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο της Πάτρας, η υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού στο «ΞΕΝΙΑ», όπου στεγαζόταν το δημαρχείο Ζακύνθου. Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην δήμαρχος Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο πρώην προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Βασίλης Στεριώτης, ο υπεύθυνος εταιρείας ταχυμεταφορών Νίκος Κωνσταντάκος και ένας Αλβανός υπήκοος.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη ενός Αλβανού, ο οποίος το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου του 2007, έγινε αντιληπτός από δημοτικούς αστυνομικούς να βγαίνει από το γραφείο των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Αμέσως ερεύνησαν τον χώρο, όπου εντόπισαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Ύστερα από λίγες ημέρες και με την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν οι Ά. Τσαγκαρόπουλος, Β. Στεριώτης και Ν. Κωνσταντάκος, οι οποίοι μέχρι το πέρας των 18 μηνών έμειναν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και για την απόπειρα ανατίναξης του «ΞΕΝΙΑ», ώστε να καταστραφούν τα οικονομικά αρχεία του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΔΙΚΗ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Αφήστε μια απάντηση