Ζάκυνθος: Ο Δήμαρχος καλεί τους επιχειρηματίες να τηρήσουν το νόμο

Συνάντηση με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Αγίου Μάρκου είχε το απόγευμα χθες ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης, προκειμένου να τους επισημάνει συγκεκριμένες παραβάσεις και να τους επιστήσει την προσοχή πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άκης Λαδικός, Σπύρος Βούτος, Διονύσης Κυβετός και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σοφία Θεοδόση.

Μετά τις ομόφωνες αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων κατά 25% των επιχειρήσεων γύρω από την πλατεία, οι επιχειρηματίες κλήθηκαν χθες να ακολουθήσουν τις κατά περίπτωση προβλεπόμενες ρυθμίσεις και να τα απομακρύνουν.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οι οποίες απορρέουν από την οικονομική κρίση και συγκεκριμένα, την μείωση της τουριστικής κίνησης, την καταβολή των μισθών και την αδυναμία πληρωμής των λειτουργικών τους δαπανών. Οι επιχειρηματίες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνάντηση αυτή, αφού όπως τόνισαν είναι η πρώτη φόρα που Δήμαρχος συζητά ανοιχτά και συνεργάζεται με τον κλάδο τους για την βελτίωση προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος τους κάλεσε να ακολουθήσουν τις ρυθμίσεις και να απομακρύνουν τα τραπέζια από δύο κεντρικά σημεία που εμποδίζουν την προσβασιμότητα στην πλατεία και δημιουργούν άσχημη εικόνα στους διερχόμενους Ζακυνθινούς και επισκέπτες. Τέλος, ο Δήμαρχος άμεσα θα καλέσει δεύτερη συγκέντρωση που θα αφορά την εφαρμογή του νόμου σχετικά με την ένταση της μουσικής, μετά και τον επανακαθορισμό των προστίμων για τις παραβάσεις. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαχείριση και οι ώρες αποκομιδής των σκουπιδιών από πολυσύχναστες περιοχές και η απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των δικύκλων στην πλατεία. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν, αφού θα στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΜΠΟΖΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση