Ζάκυνθος: Ενημερώθηκαν για την οικιακή κομποστοποίηση

Eνημερωτική ημερίδα για την οικιακή κομποστοποίηση πραγματοποιησε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν κατάμεστη από πολίτες που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οικιακή κομποστοποίηση με την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Οι 140 πολίτες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, χθες παρέλαβαν τους ειδικούς κάδους και τον εξοπλισμό και ενημερώθηκαν για τον τρόπο χρήσης τους από ειδικούς.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου κ. Ανδρέας Ξένος. Κεντρικός ομιλητής που ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ήταν ο προμηθευτής, ιδιοκτήτης της «ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗ – Γ. ΠΑΠΠΑΣ» και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης (ΣΕΚ) κ. Γιώργος Παππάς.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ εξήραν την σημασία της συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης, αφού όπως επισήμαναν το πιο βασικό στοιχείο στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι η μείωση του όγκου των παραγόμενων στην πηγή.

Στο τέλος της ημερίδας, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και τις απορίες τους για την οικιακή κομποστοποίηση στον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρείας. Να σημειωθεί πως, ήδη, έχει ληφθεί μέριμνα από τους εργαζόμενους του φορέα για την συνεχή και περαιτέρω ενημέρωση τόσο των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα όσο και όλων των πολιτών για την οικιακή κομποστοποίηση, αφού εκτός από τα ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται, υπάρχει σελίδα με την επωνυμία «Κομποστοποίηση ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου» στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπου εκεί μπορούν όλοι να θέσουν απορίες και να ανταλλάξουν πληροφορίες για την κομποστοποίηση. Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ (δρόμος αεροδρομίου) ή να καλεί στο 26950 – 45179 για πιο εξειδικευμένα ερωτήματα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΠΟΖΙΚΗΣ, ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση