Υπόθεση Μελά- «κλαμπ οργίων»: Καυτές αποκαλύψεις στο δ.σ. Πειραιά

Το θέμα που απασχόλησε και τη Βουλή με την άρση της ασυλίας του βουλευτή Γιάννη Μελά, που παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη επειδή δεν είχε κλείσει μαγαζί που λειτουργούσε παράνομα στον Πειραιά, όταν ήταν Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, έφερε στο συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”, Δημήτρης Γκερλές, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής αυτής την προηγούμενη τετραετία.

Όπως είπε ο κ. Γκερλές το θέμα για την ανάκληση της άδειας του συγκεκριμένου καταστήματος, που ενώ είχε πάρει άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος πρόσφερε και υπηρεσίες άλλου είδους, είχε έρθει πέντε φορές στην Οικονομική Επιτροπή και η συζήτησή του είχε αναβληθεί για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων επειδή δεν παρίστατο και ο δικηγόρος του καταστήματος.  Την τελευταία φορά, μάλιστα, όπως σημειώνει το kanaliena.gr, αναβλήθηκε επειδή το κατάστημα είχε αλλάξει χρήση και δεν ήταν αρμόδια η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει.

Ο κ. Γκερλές τόνισε ότι με τις αναβολές αυτές κέρδισε χρόνο το μαγαζί και απέφυγε το κλείσιμο, παρόλο που υπήρχε σύσταση της αστυνομίας να κλείσει επειδή είχε διαπιστωθεί ότι παραβίαζε τους όρους λειτουργίας του.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι ούτε η Επιτροπή που χορηγεί τις άδειες, ούτε ο Δήμος μπορούν να γνωρίζουν πως λειτουργεί ένα μαγαζί που αδειοδοτείται.

Δόθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση μια άδεια για μπαρ και ο ιδιοκτήτης του την χρησιμοποίησε για άλλο λόγο.  Ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε την αρμοδιότητα για να ελέγχει εάν ακολουθούνται από τον κάθε ιδιοκτήτη οι όροι και οι δεσμεύσεις που απορρέουν από την άδεια που χορηγείται στο κάθε μαγαζί. Ο Δήμος με βάση τα στοιχεία που προσκομίζονται δίνει τις άδειες.  Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται…

H εφημερίδα espresso ωστόσο, δίνει συνέχεια σήμερα στο θέμα, με τίτλο «προφιτερόλ και σεξ… στο ζαχαροπλαστείο των οργίων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΜΕΛΑΣ, PROTEINOMENA, ΚΛΑΜΠ ΟΡΓΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!