Υποψήφιοι δήμαρχοι στο Ν. Ηρακλείου Κρήτης (ονόματα)

Ο Νομός Ηρακλείου είναι ο μεγαλύτερος της Κρήτης και ως είθισται, εκεί εστιάζεται και το ενδιαφέρον των αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων. Στους 8 Δήμους έχουμε πολλά ονόματα υποψηφίων Δημάρχων. Ας «επιχειρήσουμε» μια πρώτη συγκεντρωτική καταγραφή.

Δήμος Φαιστού

Στον δήμο Φαιστού   ο νυν δήμαρχος Γ. Αρμουτάκης δεν θα είναι υποψήφιος. Από εκεί και πέρα η πρώην δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη φαίνεται που θα διεκδικήσει ξανά το δημαρχιακό αξίωμα ενώ υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο πρώην αντιδήμαρχος, Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο επιχειρηματίας στον χώρο των media, Γιάννης Μαθιουδάκης, αλλα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Νικολακάκης. Το ΚΚΕ «κατεβάζει» τον Ιωάννη Ζαχαριουδάκη.

Δήμος Μαλεβιζίου

Τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος στο δήμο Μαλεβιζίου. Ο νυν δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης που έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του, ο πολιτευτής Μενέλαος Μποκέας, ο επιχειρηματίας Σπύρος Καλλέργης και ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Με το ΚΚΕ θα κατέβει ο Μιχάλης Χριστουλάκης.

Δήμος Χερσονήσου

Στο δήμο Χερσονήσου, «κάθοδος» στις εκλογές για τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης o Μανώλης Διαμαντάκης, Μαθηματικός-ερευνητής του ΙΤΕ που είναι ανεξάρτητος προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, ο Γιάννης Σέγκος που στηρίζεται από τη ΝΔ, και ο Γιώργος Παρθενιώτης από το ΚΚΕ.

Δήμος Μίνωα Πεδιάδος

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, ο νυν δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ανεξάρτητος θα κατέλθει ο Μανώλης Φραγκάκης, αλλά και ο Αριστείδης Μανουράς.  Από την Λαϊκή Συσπείρωση κατεβαίνει ο Κώστας Μπρους.

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων

Στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων εκτός από την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, Μανώλη Κοκοσάλη, υποψήφιοι θα είναι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μηνάς Σταυρακάκης και ο γιατρός Αλέξανδρος Γρυλιωνάκης. Το ΚΚΕ «κατεβάζει» τον Μανόλη Καρκαβάτσο.

Δήμος Γόρτυνας

Στο δήμο Γόρτυνας, ο Νίκος Σχοιναράκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, επίσης ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Δαριβιανάκης, ο γιος του τέως δημάρχου Κώστα Κοκολάκη, Μιχάλης και ο Σταύρος Ξυλούρης. Με τη στήριξη του ΚΚΕ υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Μιχάλης Μανιαδάκης.

Δήμος Ηρακλείου

Στον Δήμο Ηρακλείου, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Δυναμική θεωρείται η υποψηφιότητα του Ηλία Λυγερού ενώ υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο πρώην αντιδήμαρχος Μανώλης Βασιλάκης. Υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι η Λιάνα Σταρίδα που θα στηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ , η Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, ο Πέτρος Ινιωτάκης, ο Γιώργος Σισαμάκης και ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Ο Δημήτρης Βρύσαλης «κατεβαίνει» με το ΚΚΕ.

Δήμος Βιάννου

Μετά την απόφαση να αποχωρήσει από τον Δήμο Βιάννου ο Παύλος Μπαριτάκης και να «μετακομίσει» στην Περιφέρεια, οι διεκδικητές της θέσης είναι οι Μηνάς Σταυρακάκης, Μπάμπης Κονδυλάκης, Μανώλης Αναστασάκης και Κώστας Μωυσάκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΝΟΜΑΤΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, AΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!