Υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων: Οι προτάσεις τους για καθαριότητα και συμμετοχή ιδιωτών

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν στο πρώτο τηλεοπτικό debate εν όψει των δημοτικών εκλογών οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης και Νίκος Σοφιανός, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για διάφορα θέματα που αφορούν στον δήμο, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Ως προς την καθαριότητα, και οι τέσσερις υποψήφιοι παραδέχθηκαν πως η Αθήνα δεν είναι μία καθαρή πόλη («η Αθήνα βρωμάει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης), ωστόσο διαφώνησαν ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Οι Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Σοφιανός τάχθηκαν κατά της συμμετοχής ιδιωτών στις υπηρεσίες καθαριότητας, με τον πρώτο να υπογραμμίζει πως η καθαριότητα είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και πως η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει καθαρή πόλη χωρίς ανακύκλωση, και τον δεύτερο να καταγγέλλει τη συρρίκνωση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπακογιάννης τάχθηκε υπέρ ενός νέου μικτού συστήματος συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σχολιάζοντας πως «δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει η γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια», ενώ ο Παύλος Γερουλάνος πρότεινε να συσταθούν συμβούλια γειτονιάς με αυξημένες αρμοδιότητες, αποδίδοντας τα προβλήματα με την καθαριότητα στην έλλειψη συντονισμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!