ΥΠΕΣ: Μέχρι 5 Νοεμβρίου η προθεσμία στους Δήμους για εκκαθάριση τετραγωνικών - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
20
Νοέμβριος
Back
ΥΠΕΣ: Ενέκρινε την πρόσληψη 2.044 συμβασιούχων σε Δήμους

ΥΠΕΣ: Μέχρι 5 Νοεμβρίου η προθεσμία στους Δήμους για εκκαθάριση τετραγωνικών

O Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απέστειλε έγγραφο για την εκκαθάριση των δηλώσεων τετραγωνικών. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι η προθεσμία που πρέπει να γίνει από τους Δήμους είναι μέχρι το αργότερο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφος  προς τους Δήμους αναφέρεται ότι « Όπως σας είναι γνωστό με την απ.: 37044/17-5-2021 ΥΠΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 91 του ν. 4790/2021 (Α ́ 48/31-3-2021), οι προθεσμίες του πέμπτου και του έκτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (Α ́ 204), αναφορικά με την εκκαθάριση των δηλώσεων για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. α ́ βαθμού και τη διάρκεια των συμβάσεων που έχουν συναφθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη λήξει, την 30η-6-2021.»

Τι άλλο αναφέρει το έγγραφο

Και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό, ενόψει της πρόσφατης θεσμοθέτησης νέας ευκαιρίας για δήλωση των ορθών τετραγωνικών (Αρθρο 66 του ν.4830/2021 (Α’ 169) και της ανάγκης να λειτουργήσει η ψηφιακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, απαιτείται να επισπεύσετε την προσπάθεια επεξεργασίας-εκκαθάρισης των παλαιότερων δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, παρακαλούμε να αναλάβετε, κάνοντας χρήση των δικών σας ψηφιακών εφαρμογών, όλες τις δηλώσεις της φάσης Α’, δηλαδή τις υποβληθείσες δηλώσεις που δεν έχουν ακόμα αναληφθεί/τεθεί σε φάση επεξεργασίας, εντός προθεσμίας μιας εβδομάδας και πάντως όχι αργότερα από τις 5 Νοεμβρίου.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο έργο αυτό που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας, την αποκάλυψη προς τις υπηρεσίες σας πρόσθετων τετραγωνικών και συνεπώς, την αύξηση των εσόδων σας.»


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!