υπερκοστολογημένο-έργο-led-και-πραξικό-893202
ΔΗΜΟΙ | 22.06.2021 | 14:53

Υπερκοστολογημένο έργο LED: Και «πραξικόπημα» & ειρωνείες δημάρχου -Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων

Υπερκοστολογημένο έργο LED: Και «πραξικόπημα» & ειρωνείες δημάρχου -Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων

Σε «πραξικόπημα» κατά του Δημοτικού Συμβουλίου και ειρωνείες κατά των εργαζομένων προχωρά ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, αναφορικά με το υπερκοστολογημένο κατά 2,6 εκατ ευρώ (από 1,1 σε 3,7 εκατ) έργο LED, που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούρος:

-Παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, επιχειρεί να προχωρήσει το έργο το οποίο επιβαρύνει τους δημότες του κατά 2,6 εκατ. ευρώ μέσω της Οικονομικής Επιτροπής!

-Ταυτόχρονα, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ειρωνεύεται με αισχρό τρόπο τους εργαζόμενους στο δήμο που την Τετάρτη 23/6 στις 9 το πρωί, ημέρα που συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή για την έγκριση της σκανδαλώδους σύμβασης ηλεκτροφωτισμού, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Να προσέξουν κάποιοι μην σκίσουν κανένα καλσόν στα οδοφράγματα.»!!!!!

Να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κάνει λόγο για «σκανδαλώδη σύμβασης ηλεκτροφωτισμού, την οποία οι εργαζόμενοι θεωρούν ως παράδοση σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ έχουν αποκαλύψει ότι οι ίδιοι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις ίδιες εργασίες με λιγότερο από το 1/3 του κόστους».

Όπως τονίζουν:

«Η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών μπορεί να γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου αρκεί να γίνει μόνο η προμήθεια τους, όπως έχουμε προτείνει με κόστος 1.090.084,80 ευρώ.

Η πρόταση της διοίκησης του δημάρχου κ. Βούρου να δεσμεύσει το ταμείο του δήμου με το ποσό των 3.724.292,26 ευρώ για τα επόμενα 9 χρόνια (100.000 ευρώ για το 2021 και 453.036,53 ευρώ ανά έτος από το2022 έως το 2029) έπεσε στο κενό σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Απριλίου.

Συγκεκριμένα με 19 ψήφους υπέρ, 2 παρών και 12 κατά, υπερψηφίστηκε:

▬ Η ανάκληση κάθε ενέργειας ανάθεσης σε ιδιώτη της αντικατάστασης των λαμπτήρων/φωτιστικών LED

▬ Η ανάκληση των αποφάσεων του αντιδημάρχου οικονομικών που αφορούν την ανάθεση σε ιδιώτη

▬ Η υιοθέτηση της πρότασης της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού και του Σωματείου για εγκατάσταση των LED από την Υπηρεσία του Δήμου με κόστος 1.090.084,80 ευρώ

▬ Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τα υπομνήματα του Σωματείου να κοινοποιηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Αττικής, την ΚΕΔΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Επιστολή στους δημότες

Παράλληλα με επιστολή στους δημότες, οι εργαζόμενοι στο δήμο επαναλαμβάνουν πως «η διοίκηση του δήμου μας επιχειρεί να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED σε δρόμους και πλατείες με κόστος 3.724.292,26 ευρώ. Συγκεκριμένα το 2021 θα δώσει 100.000 ευρώ ενώ για τα επόμενα 8 χρόνια θα δίνει 453.036,53 ευρώ ανά έτος!!!!

Οι εργαζόμενοι του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού αντιπροτείνουν την αναβάθμιση του φωτισμού με LED και την εξοικονόμηση ενέργειας που επί σειρά ετών πρότειναν και απαιτούσαν ότι μπορεί να γίνει με κόστος 1.090.842,80 ευρώ που αφορά την προμήθεια των φωτιστικών. Η τοποθέτηση θα γίνει από τους ηλεκτρολόγους του δήμου σε διάστημα 6 μηνών. Κατ αυτόν τον τρόπο υπερασπίζουν τα χρήματα των δημοτών και τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

Για το συγκεκριμένο θέμα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου ενημερώθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Με αποτέλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 7/4/21 καταψηφίστηκε η επιλογή της διοίκησης και υπερψηφίστηκε η τεκμηριωμένη πρόταση του Σωματείου και των εργαζομένων, με ψήφους 19 υπέρ, 12 κατά και 2 παρών. Παρόλα αυτά η διοίκηση Βούρου καταπατώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά με διαδικαστικά τερτίπια μέσω της Οικονομικής Επιτροπής την υλοποίηση του σχεδίου με ανάθεση σε ιδιώτες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να υπερασπιστούν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους δημότες, φορείς, συλλογικότητες, σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους να υπερασπιστούμε το λαϊκό εισόδημα, χωρίς νέους φόρους και χαράτσια που θα επέλθουν.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ  23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 09.00  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΕ 1.090.842,80 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ 3.724.292,26 ΕΥΡΩ», καταλήγουν στην επιστολή τους.