«Χωρίς Μεσάζοντες»: Παράταση για τις παραγγελίες

Έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα οι καταναλωτές να παραγγείλουν ποιοτικά και φθηνά αγροτικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, μέσω της σχετικής πρωτοβουλίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Η απόφαση για παράταση της σχετικής προθεσμίας, που έληγε χθες (Παρασκευή 12 Απριλίου), ελήφθη λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος εκ μέρους των πολιτών που καταγράφεται έως τώρα, αλλά και με στόχο ακόμη περισσότεροι να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να προμηθευτούν αγνά και χαμηλού κόστους βασικά είδη διατροφής.
Στελέχη του Γραφείου Καταναλωτή του δήμου, το οποίο και έχει την ευθύνη της όλης διοργάνωσης, έχουν ήδη ξεκινήσει την αποστολή σχετικών μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους για την παράταση που δόθηκε έως τις 17 του μηνός.
Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά ενός μόνιμου και σταθερού θεσμού. Μετά τις δύο πρώτες μεγάλες διοργανώσεις διάθεσης προϊόντων (Μάρτιος-Απρίλιος 2012 και Νοέμβριος 2012), στις οποίες συμμετείχαν περίπου 9.000 νοικοκυριά, με τη συνολική ποσότητα των προϊόντων να αγγίζει τις 500.000 κιλά, το Γραφείο Καταναλωτή προχώρησε στην τρίτη διάθεση προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Προϊόντα και τρόπος προμήθειας
«Οι πάντες γνωρίζουν ότι τίποτα δεν αφήνουμε να λειτουργήσει στην τύχη του. Οι στόχοι μας είναι σταθεροί και επιδιώξαμε κι αυτή τη φορά το καλύτερο αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας τις αντίστοιχες δεσμεύσεις των παραγωγών-προμηθευτών, που εκτός των άλλων είναι και η τήρηση των φορολογικών κανόνων νομιμότητας με την έκδοση αποδείξεων», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης. Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, οι παραγωγοί ελιάς από τη Χαλκιδική και ο παραγωγός ρυζιού από τα Νέα Μάλγαρα που θα διαθέσουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο του κινήματος, δεν υποχρεούνται να εκδώσουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.
Να σημειωθεί και στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων και συλλόγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ στηρίζεται και από το ΚΕΠΚΑ, με το οποίο το Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή του δήμου διατηρεί στενή συνεργασία. Μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί αρκετές συσκέψεις της Συντονιστικής Επιτροπής με εκπροσώπους των φορέων, με στόχο την καλύτερη διοργάνωση ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία των καταναλωτών.
Στους καταναλωτές διατίθενται:
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από το Ρέθυμνο Κρήτης,
αλεύρι από τον Τύρναβο Λάρισας,
ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης,
φασόλια, φακές και ρεβίθια από τον Ενιπέα Φαρσάλων,
μέλι ανθόμελο και πευκόμελο από τους συνεταιρισμούς του Πρίνου Θάσου και Νικήτης Χαλκιδικής, και
ελιές πράσινες και μαύρες σταφιδάτες από τη Χαλκιδική.
Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν έως την Τετάρτη 17 Απριλίου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο παραγγελίας, έχοντας τη δυνατότητα τριών επιλογών:
• ηλεκτρονικά, αποστέλλοντάς το στη διεύθυνση [email protected],
• τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα: 2313.300206, 2310.671100 (εσωτ. 122), 2310.514706, 2310.502226, 2313.313117
• προσωπικά, προσερχόμενοι στους τέσσερις Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (9 π.μ. – 9 μ.μ.):
► Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Αγ.Παύλου: 2313.300206
► Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Νεάπολης: 2310.671100 (εσωτ. 122)
► Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Πεύκων: 2313.502226
► Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313.313117
►Κοινωνικό Παντοπωλείο: 2310.514706

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση