ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Πρόταση για τη δημιουργία εργοστασίων και ΧΥΤΥ στην παλιά χωματερή της Κερατέας στις Φοβόλες (θέση «Αμπέλια») πρόκειται να κομίσει στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο Δήμος Λαυρεωτικής μετά το αδιέξοδο με το ΒΙΟΠΑ Κερατέας*. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην πρόταση που αναμένεται να παρουσιαστεί στην αποψινή συνεδρίαση (στις 8) της Συντονιστικής Επιτροπής και την Παρασκευή να τεθεί υπόψη του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής, κατέληξε η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Κώστας Λεβαντής καθώς απέτυχαν όλα τα εναλλακτικά σενάρια.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Οβριόκαστρο χαμηλότερα προς τη λεωφόρο Λαυρίου λειτουργούσε εδώ και περίπου 30 χρόνια ανεξέλεγκτη χωματερή σχεδόν 30 στρεμμάτων όπου κατέληγαν 10 έως 20 τόνοι σκουπιδιών την ημέρα. Ωστόσο αυτή έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της δέσμευσης της χώρας μας προς την Ε.Ε. και αυτό το διάστημα τα απορρίμματα της Λαυρεωτικής κατευθύνονται στο ΧΥΤΑ Φυλής. Παράλληλα έχει ξεκινήσει αποκατάστασή της με δεκάδες τόνους χώμα που έχει σκεπάσει τα απορρίμματα.

Θετική η κυβέρνηση, αντιδράσεις από τους κατοίκους

Πάντως, η συγκεκριμένη πρόταση πρόκειται να συναντήσει αντιδράσεις από κατοίκους της Κερατέας καθώς, όπως τόνιζαν στην aftodioikisi.gr, «δεν δώσαμε τόσο καιρό μάχες για να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ και εργοστάσιο μέσα στα σπίτια μας». Εκτός των άλλων το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος που φαίνεται να προτείνει ο Δήμος Λαυρεωτικής βρίσκεται πολύ κοντά στη λεωφόρο Λαυρίου, καθώς  η περιοχή που βρισκόταν η παλαιότερη χωματερή ανήκει σε ιδιώτες, ενώ ο δήμος έχει ιδιοκτησία χαμηλότερα στη θέση «Αμπέλια».

Η συγκεκριμένη πρόταση φαίνεται ότι ικανοποιεί την κυβέρνηση η οποία βιάζεται να κλείσει το θέμα το οποίο «σερνεται» εδώ και σχεδόν ένα εξάμηνο. Μάλιστα από την τελευταία συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη με το δήμαρχο Λαυρεωτικής έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας αν και η δέσμευση ήταν ότι η νέα πρόταση του δήμου θα είχε κατατεθεί εντός δεκαημέρου.

* ΕΔΩ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!