Χίος: Επιστροφή οριστικά των ΙΔΑΧ ΔΕ, πρόστιμο στο δήμο εάν δεν τους δεχθεί

Η πρώτη πανελλαδικά δικαστική απόφαση που αφορά στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ κατά της διαθεσιμότητας εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου. Με τις με αριθμόν 35, 36 και 37 αποφάσεις του, δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 13 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Χίου και υποχρεώνει τη δημοτική Αρχή να τους δεχθεί στις υπηρεσίες τους προσωρινά, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής και εφόσον αυτή ασκηθεί εντός 30 ημερών.

Επιπλέον, απειλεί με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ το Δήμο Χίου για κάθε ημέρα που δε δέχεται τους εργαζομένους στις υπηρεσίες του, αλλά και στα δικαστικά έξοδα των 250 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, ήτοι 3.250 ευρώ.

«Τα επιχειρήματα που είχαμε αναπτύξει στα δικόγραφα και στην ακροαματική διαδικασία έπεισαν την Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου, η οποία δέχθηκε ότι πολλές από τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το ΠΔ για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του συντάγματος, είναι αντισυνταγματικές και γι’αυτό το λόγο δε θα πρέπει να εφαρμοστούν», σημείωσε μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο δικηγόρος Ξένος Πιπίδης, που μαζί με την δικηγόρο Λευκή Κιοσσέ εκπροσώπησαν τους δημοτικούς υπαλλήλους, η δικαστής αποδέχτηκε την αίτηση.

Εργαζόμενοι Χίου: Κόλαφος για τον Μανιτάκη, πρώτη νίκη για τον αγώνα μας

«Κόλαφο στις αντισυνταγματικές επιλογές της άθλιας συγκυβέρνησης που συνιστά κατ’ ουσία ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων στο Δημόσιο και ισχυρό ράπισμα των αυθαίρετων πρακτικών του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη», χαρακτηρίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου ο Σύλλογος των Εργαζομένων.

Όπως σημειώνει, «η δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Χίου πάρθηκε σε μία περίοδο που τη χαρακτηρίζουν η ένταση της κυβερνητικής βίας και η κλιμάκωση της αυθαιρεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων».

«Η δικαίωση αυτή αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα που ξεκίνησε μήνες πριν στους δρόμους, συνεχίσθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων και θα ολοκληρωθεί με την ολική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και της εξαθλίωσης της κοινωνίας», καταλήγει.

Διαβάστε επισης:
Θεσπρωτία: Νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα για 9 υπαλλήλους
Πειραϊκό δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα
Δ. Λέσβου: Επιστρέφουν προσωρινά οι 20 ΙΔΑΧ ΔΕ

Νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας
Πρωτοδικείο Αθηνών: Νέα τριπλό «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα
Πρωτοδικείο Ηρακλείου: Νέο μπλόκο σε διαθεσιμότητα 26 ΙΔΑΧ ΔΕ
Διαθεσιμότητα: Νέο δικαστικό «μπλόκο» για υπαλλήλους της ΠΔΕ
Δύο ακόμη δικαστικά «μπλόκα» στη διαθεσιμότητα
Δικαστικό «τσουνάμι» κατά της διαθεσιμότητας
Πάτρα: Τέταρτο δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα
Νέο δικαστικό «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα (Κοζάνη)

Δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα (Ξάνθη)
Χριστουγεννιάτικο δώρο στη… διαθεσιμότητα
Απολογισμός 2012: Από εφεδρεία σε… διαθεσιμότητα

Δημόσιο: Έξι κριτήρια για τη μετακίνηση των υπαλλήλων
Διαθεσιμότητα: Δημοσιεύθηκε η Πράξη Μανιτάκη
Εγκύκλιος διευρύνει τη δεξαμενή των «διαθεσίμων»
Μανιτάκης: Πληρότητα στο φάκελο των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων
Μανιτάκης: Θα βρεθούν θέσεις για τους 25.000 του 2013, εάν συνεργήσουν όλοι
Δημόσιο: Μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων έως τον Ιούνιο
ΑΔΕΔΥ: Αερόμυθα οι εξαγγελίες Μανιτάκη για τις αλλαγές στο Δημόσιο

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΙΔΑΧ ΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!