Χίος: Επίσκεψη Καλογήρου και Τσιρώνη στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές

Στη Χίο βρίσκεται η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, όπου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, επισκέφθηκαν την πληγείσα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά περιοχή.

Tsironis Chios_aftodioikisi

Σε δηλώσεις της η περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη άμεσης ανακούφισης των πληγέντων και γρήγορης μελέτης και εκτέλεσης των απαιτούμενων έργων προστασίας και αποκατάστασης. Έκανε, επίσης, γνωστό ότι η Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκηρύσσει άμεσα πρόγραμμα που αφορά δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικού προυπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, ενώ από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτείται έργο καθαρισμού χειμάρρων (αντιπλημμυρική προστασία) προϋπολογισμού  850.000 ευρώ.

Tsironos Chios1_aftodioikisi

Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος για το συντονισμό των άμεσων και μεσοπρόθεσμων δράσεων είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα νωρίς το απόγευμα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΧΙΟΣ, ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!