«Ξήλωμα» παρανομων κατασκευών στο Γκάζι

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον δήμο Αθηναίων για τον εντοπισμό πολεοδομικών παραβάσεων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα, στο Γκάζι μικτά κλιμάκια του δήμου Αθηναίων (Δημοτική Αστυνομία και των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Κοινοχρήστων Χώρων, Πολεοδομίας και Πρασίνου) διενήργησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα (εστιατόρια, καφέ κλπ) .

Σε οκτώ καταστήματα διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις κατάληψης δημοσίου χώρου και τα κλιμάκια του δήμου κατεδάφισαν και απομάκρυναν τις παράνομες κατασκευές, απελευθερώνοντας άμεσα κοινόχρηστους δημόσιους χώρους. Μετά την αφαίρεση των παράνομων κατασκευών αποκαταστάθηκε ο κοινόχρηστος χώρος στην αρχική του μορφή.

Ταυτοχρόνως έγιναν συμπληρωματικές παρεμβάσεις καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και αποκατάστασης μικροφθορών στο οδόστρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίου Θωμά (στην περιοχή του Γουδή απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο), την πλατεία Βάθη και στο Μεταξουργείο, ενώ ανάλογες επιχειρήσεις απομάκρυνσης παράνομων κατασκευών έγιναν πριν από μερικές ημέρες στην πλατεία Αγίου Ανδρέα, στη Λαμπρινή, καθώς και στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΞΗΛΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση