Ξεκίνησε η ενδοδημοτική συγκοινωνία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σε πιλοτική εφαρμογή τέθηκε από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η ενδοδημοτική συγκοινωνία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών που θέλουν να κατευθυνθούν ως επί το πλείστον στην έδρα του Δήμου, το Βελεστίνο, για τη διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεών τους.

Σε πρώτη φάση η ενδοδημοτική συγκοινωνία θα εξυπηρετεί τις περιοχές των Καναλίων, της Κερασιάς, του Κεραμιδίου, του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, ενώ σταδιακά εξετάζεται να επεκταθεί και σε κάποιες περιοχές της δημοτικής ενότητας Φερών, όπως στο δημοτικό διαμέρισμα του Περιβλέπτου που δεν έχουν συχνή συγκοινωνία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Για την υλοποίηση του προγράμματος χρησιμοποιείται το λεωφορείο που διαθέτει ο Δήμος και είναι 30 θέσεων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αξιοποίησης ενός δεύτερου λεωφορείου που θα προμηθευτεί μέσω αγοράς τις επόμενες ημέρες.

Σε πρώτη φάση δεν θα υπάρχει κάποιο εισιτήριο για τους μετακινούμενους, αλλά στην συνέχεια εξετάζεται σοβαρά να πληρώνουν οι επιβάτες ένα πολύ μικρό ποσό ως εισιτήριο, προκειμένου να καλυφθούν και τα έξοδα από την κατανάλωση καυσίμου.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας έχει ως εξής:

1) Τρίτη-Πέμπτη: Κερασιά – Κανάλια – Βελεστίνο. Για τους κατοίκους του Κεραμιδίου θα υπάρχει ανταπόκριση με το λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Αναχώρηση 8:00 από Κερασιά. Επιστροφή στις 12:00 από Βελεστίνο

2) Τετάρτη-Παρασκευή: Στεφανοβίκειο – Ριζόμυλο – Βελεστίνο
Αναχώρηση 8:00 από Στεφανοβίκειο (πλατεία – μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα)
Επιστροφή στις 12:00 από Βελεστίνο.

Εξηγώντας η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου το στόχο εφαρμογής της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας τόνισε τα εξής: «Αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε την ενδοδημοτική συγκοινωνία, καθώς στα δημοτικά διαμερίσματα υπάρχουν αρκετά άτομα που λόγω είτε έλλειψης μεταφορικού μέσου, είτε οικονομικής αδυναμίας να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης με το Ι.Χ., δυσκολεύονταν να έχουν πρόσβαση στην έδρα του Δήμου, το Βελεστίνο, για να διεκπεραιώσουν διάφορες προσωπικές τους υποθέσεις. Εξάλλου στο Βελεστίνο λειτουργούν κεντρικές υπηρεσίες και τράπεζες, ενώ υπάρχει και το Κέντρο Υγείας. Συγχρόνως εξυπηρετούνται και τα άτομα που θέλουν να μετακινηθούν από το ένα δημοτικό διαμέρισμα στο άλλο».

Η ίδια πρόσθεσε πως «η έναρξη έγινε με δρομολόγια στις περιοχές της δημοτικής ενότητας Κάρλας, καθώς εκεί παρατηρήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα των κατοίκων για πιο συχνή πρόσβαση στην έδρα του Δήμου, λόγω της μη ύπαρξης υπεραστικής συγκοινωνίας. Βέβαια στο πρόγραμμά μας είναι να ενταχθούν και άλλες περιοχές, ώστε η ενδοδημοτική συγκοινωνία να καλύπτει όλα τα δημοτικά διαμερίσματα».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά, αλλά έχουμε όλη τη διάθεση να το διεξάγουμε συστηματικά. Γιατί στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και η άμεση πρόσβασή τους σε υπηρεσίες και δομές που στη σημερινή εποχή είναι επιτακτικές, ώστε να μην αποκλείονται κοινωνικά. Το κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας είναι δεδομένο, αλλά για εμάς προέχει η παροχή ποιότητας στην καθημερινότητα του πολίτη».

Από το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας αναμένεται να εξυπηρετηθούν ιδιαίτερα και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που διαβιούν στις περιοχές αυτές.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!