Ξεκίνησαν τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Φαιστού

Ο Δήμος Φαιστού είναι ο πρώτος δήμος της Κρήτης που ξεκίνησε τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

Ήδη λειτουργούν τμήματα γαλλικών και αγγλικών ενώ μετά τις εορτές του Πάσχα θα ξεκινήσουν και τα τμήματα Επεξεργασία κειμένου-Διαδίκτυο, Τοπική Ιστορία και Περιβάλλον και καθημερινή ζωή. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον για τα προγράμματα είναι πολύ μεγάλο και πρόκειται να υλοποιηθούν πολλά τμήματα έως τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου τον Ιούλιο.

Οι εκπαιδευόμενοι που μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν δυο προγράμματα να παρακολουθήσουν. Η επιλογή των εκπαιδευομένων γίνεται με σειρά προτεραιότητας βάση του αριθμού πρωτοκόλλου που έχει λάβει η αίτηση τους.

Ο Δήμος Φαιστού είναι ο μοναδικός δήμος της Κρήτης και ένας από τους 15 πανελλαδικά που επέλεξε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να υλοποιήσει πρώτος Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013».

Πέρυσι κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2011-2012 λειτούργησαν 19 τμήματα στα εκπαιδευτικά αντικείμενα: management σε φορείς, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, γυμναστική, ζαχαροπλαστική, κοπτική – ραπτική, υπολογιστές, ελληνική γλώσσα και ιστορία σε μετανάστες και σχολές γονέων τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 600 πολίτες εκπαιδευόμενοι. Αλλά και φέτος ήδη λειτουργούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου πάνω από 18 τμήματα σε πολλές τοπικές κοινότητες που αφορούν σχολές γονέων, παραδοσιακοί χοροί, γυμναστική για ΑμΕΑ και ψηφιδωτό.

Η όλη αυτή επιτυχημένη προσπάθεια αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο τον επέλεξε να είναι ο μοναδικός δήμος σε όλη την Κρήτη που σήμερα λειτουργεί προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια από 25 έως 50 ώρες και μετά την ολοκλήρωση τους θα λάβουν οι εκπαιδευόμενοι πιστοποιητικό Δια Βίου Μάθησης από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής συνεχίζονται καθημερινά όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο Δημάρχου υπόψη κου Δημήτρη Μπαστάκη και κας Μαρίας Κυδωνάκη, τηλ. επικοινωνίας 2892340239 καθώς και στα ΚΕΠ Τυμπακίου και Ζαρού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση