Ξεκινάει την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη η έκθεση POLIS

Με κεντρικό μήνυμα «Όλα για τον πολίτη» θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου – Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών και Επιχειρήσεων «POLIS». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη.

Η «POLIS» παρουσιάζει τις σύγχρονες εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή προϊόντων, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα της ζωής του. Σημείο καινοτομικής αναφοράς αποτελεί η παράλληλη έκθεση σχεδίων προτύπων αναπλάσεων των δήμων Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λαρισαίων και Χανίων με θέμα: «Παρεμβάσεις σε παραθαλάσσιες και παραλίμνιες πόλεις».

Στην 7η «POLIS» συμμετέχουν συνολικά 615 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 23 χώρες, ενώ ήδη 250 εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι δήμων έχουν προεγγραφεί για συναντήσεις με τους εκθέτες.

«Η 7η POLIS θα αποτελέσει και εφέτος το επίκεντρο του παρόντος και του μέλλοντος του πιο δυναμικού και άμεσα σχετιζόμενου με την καθημερινότητα όλων μας τομέα της δημόσιας διοίκησης: της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προοπτικών της στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της HELEXPO A.E, Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Ιωάννης Γκογκοζώτος, τόνισε ότι «η διεθνής εκθεσιακή συνάντηση POLIS 2009 φιλοδοξεί να παράσχει μια σπουδαία ευκαιρία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ανάπτυξης, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Παράλληλες εκδηλώσεις, που θα γίνουν το διάστημα από 26 έως 29 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη είναι:

– η ημερίδα που διοργανώνει η ΚΕΔΚΕ με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»,
– η 10η διεθνής συνάντηση φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ των δημάρχων των μεγάλων βαλκανικών πόλεων (BALCINET),
– η έκθεση της ΕΕΤΑΑ με θέμα «Εκδόσεις της Αυτοδιοίκησης»
– η 23η Διεθνής Έκθεση Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας INFOSYSTEM,
– η ημερίδα με θέμα ο ρόλος των ΟΤΑ στην εξοικονόμηση ενέργειας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!