Ξεκινά το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτωλοακαρνανίας

Σε μια μεγάλη «γιορτή» εξελίσσεται το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτωλοακαρνανίας καθώς φέτος θα συμμετέχουν 562 μαθητές από Αιτ/νία, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Ευρυτανία και Αχαΐα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου , οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γκρίζης και Μαρία Παπαγεωργίου και ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρένος Χριστοδουλίδης, παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης, τα σχολεία που θα συμμετέχουν και το πρόγραμμα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ.

“Το 7Ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, ο καταξιωμένος αυτός θεσμός, διευρύνεται με τη συμμετοχή θεατρικών σχολικών ομάδων από τέσσερις Περιφέρειες” ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και υπογράμμισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκτήσει το Φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια Πανελλαδικό χαρακτήρα.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Γκρίζης ευχαρίστησε τα σχολεία που συμμετέχουν και απένειμε τα εύσημα στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την σπουδαία δουλειά και κυρίως για την συμβολή τους, ώστε το Αγρίνιο να αποκτήσει, μέσω της διοργάνωσης, εξωστρέφεια.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες, του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την καλλιτεχνική επιτροπή για την αδιάλειπτη και πολύπλευρη εθελοντική συμμετοχή της και ο Ρένος Χριστοδουλίδης κάλεσε όλους να στηρίξουν τις προσπάθειες των μαθητών , οι οποίοι με την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους υπόσχονται να χαρίσουν στους θεατές όμορφες στιγμές δημιουργίας.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ θεάτρου διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, και θα λάβει χώρα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου από τις 30 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου 2016 και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης στις 23 Απριλίου , όπου θα γίνει η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποτελείται από τους :
Γεώργιο Μικέλλη (Θεατρολόγο)
Γιάννη Παπαθανάση (Ηθοποιό)
Κάτια Ζαρκάδα (Ηθοποιό)
Παναγιώτη Χατζηγεωργίου ( Εκπαιδευτικό)
Μαίρη Τσιρώνη ( Εκπαιδευτικό – Μουσικό)
Τα σκηνικά των θεατρικών παραστάσεων επιμελήθηκε ο Σκηνογράφος, Θανάσης Βαλαώρας

Δείτε το πρόγραμμα TRIPTYXO MESA

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!