Ξεκινά το διασυνοριακό έργο “WECARE από το Δ. Βόλβης

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βόλβης η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ των εταίρων που συμμετέχουν στο διασυνοριακό έργο “WECARE –  Υγειονομική περίθαλψη παιδιών με καρδιακή και αναπνευστική ευαισθησία στη διασυνοριακήπεριοχή” (Health care for children with Cardio and Respiratory sensitivity in the Cross Border area), στο οποίο ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης είναι επικεφαλής εταίρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σύνολο των δράσεων και τέθηκαν οι βάσεις για τη βέλτιστη υλοποίηση τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC «Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 628.089,60 € και διάρκεια 24 μήνες, και θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εκπαίδευσης (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Οργανισμό Γυναικών «Παναθηναϊκή» – Παράρτημα Θεσσαλονίκης «Θερμαϊδες», τους Γιατρούς του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία, το Πανεπιστήμιο St. Kliment Ohridski, Ανώτατη Σχολή Υγείας Bitola και τον Οργανισμό βιώσιμης ανάπτυξης SFERA.

Τη συνάντηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης κ. Αντώνης Στοΐτσας,  καλωσορίζοντας τους εταίρους, αναπτύσσοντας τις δράσεις και το έργο του ΟΚΠΑΠ και επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του έργου στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των παιδιών του Δήμου Βόλβης.

Σκοπός του έργου είναι η προώθηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των παιδιών στη διασυνοριακή περιοχή, μέσω της εφαρμογής προγράμματος ελέγχου, με εστίαση σε ευάλωτους πληθυσμούς, για την πρόληψη και ανίχνευση του άσθματος και των συγγενών καρδιακών παθήσεων, καθώς και η παροχή φροντίδας υγείας και συμβουλών σχετικά με τις προαναφερόμενες παθήσεις, η κατάρτιση γονέων και εκπαιδευτικών και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Στο πλαίσιο του έργου ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης στοχεύει στην:

  • δημιουργία μεθοδολογικού πλαισίου ελέγχου και αξιολόγησης της υγείας των παιδιών .
  • λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • παροχή εξετάσεων και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή
  • δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικών πλατφορμών on-line παρακολούθησης της υγείας των παιδιών
  • εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών και των οικογενειών των παιδιών.
  • υλοποίηση δράσεων δημοσιότητας για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ, WE CARE, ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΕΡΓΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!