«Ξεκατινιάστηκαν» οι «πράσινοι» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση μέσω εκατέρωθεν ανακοινώσεων εκτυλίχθηκε μεταξύ των Τάκη Αντωνακόπουλου και Γιάννη Αργυρόπουλου για πρόστιμα που επέβαλε η δημοτική αρχή του Γαβριήλ Λιατσή.

Συγκεκριμένα, χθες ο Τάκης Αντωνακόπουλος, επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο δήμο Πύργου με την Παράταξη «ΑΝΑΣΑ» σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επιβολή προστίμων σε επαγγελματίες της πόλης από τη Δημοτική Αρχή Πύργου Γαβριήλ Λιατσή και στο οποίο αναφερόταν και σε ευθύνες από την διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής Παρασκευόπουλου για τα συγκεκριμένα πρόστιμα.

Στο δημοσίευμα αυτό, ο Επικεφαλής της Παράταξης της αντιπολίτευσης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος απάντησε από την προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

Η πρώτη απάντηση Γ. Αργυρόπουλου

“ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ:
Την ώρα που η Δημοτική Αρχή του Πύργου «εξοντώνει» οικονομικά δεκάδες συμπολίτες μας επαγγελματίες, με δυσβάσταχτα πρόστιμα, στο πρόσωπο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας βρήκε τον αυτόκλητο συνήγορο ο οποίος επιχειρεί να τη «βγάλει λάδι»! Και αν είχαν, έστω και ελάχιστη δόση αλήθειας, αυτά που ισχυρίζεται, χαλάλι του… Αλλά απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Γι αυτό και εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Ιδίως στους ίδιους τους επαγγελματίες που γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια!”

 

Η απάντηση Τάκη Αντωνακόπουλου

Στη δήλωση αυτή του Γιάννη Αργυρόπουλου ήρθε η απάντηση του Τάκη Αντωνακόπουλου, επίσης από το προσωπικό προφίλ του στο facebook, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

 “ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.

1ο ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ,ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΑΣ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ;

2ο Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΟΣΗ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΟΠΟΥ …ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ …ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕ, ΕΛΕΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

3ο ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΕΣΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

4ο ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΛΕΙΣΕΙ;

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

5ο ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ΜΑ ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ;

6ο ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ …ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΛΟΓΩ ΣΥΠΤΩΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΧΑΧΩΓΙΑΣ. ΤΥΧΑΙΟ;

ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ.

7ο ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ”.

 

Νέα απάντηση Γιάννη Αργυρόπουλου 

Επανήλθε και απάντησε ξανά ο Γ. Αργυρόπουλος, αναφέροντας συγκεκριμένα πάλι από το facebook:

“ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!
Επανήλθε ο «αυτόκλητος συνήγορος» της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των δυσβάστακτων προστίμων που επεβλήθησαν σε δεκάδες επαγγελματίες το δήμου Πύργου. Και με κατηγορεί για εμπάθεια (!!! ), με ένα μακροσκελές του κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα του. Με κατηγορεί για εμπάθεια, ποιος:

Αυτός που επί 20 και πλέον μήνες περιφέρεται από καφενείο σε καφενείο και από μικρόφωνο σε μικρόφωνο και καταφέρεται εναντίον μου και εναντίον πολλών άλλων για την ήττα του στις εκλογές του 2014. Ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Λιατσής, τις έχασε ο ίδιος λόγω αυτών των πρακτικών του. Το πάθημα δεν του έγινε μάθημα. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα αν και πότε θα το συνειδητοποιήσει.
Επί της ουσίας τώρα, κύριε «αυτόκλητε συνήγορε» πάρτε τις απαντήσεις σας στα εφτά (7) σημεία του κειμένου σας:
1. Βεβαίως και έχετε υποχρέωση να ασχοληθείτε με αυτό το σοβαρό θέμα. Όταν όμως εγώ το έθεσα ευθέως στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησα από το δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να αρθεί ένα μέρος τουλάχιστον από τα δυσβάστακτα πρόστιμα εσείς δεν είπατε… κουβέντα. Για ποια παρελκυστική τακτική μιλάτε; Τα πρόστιμα επεβλήθησαν για τα τέλη κοινοχρήστων του 2015; Δεν αφορούν προηγούμενα χρόνια. Ή δεν το γνωρίζετε, ή σκοπίμως ψεύδεστε…

2. Αξιόπιστος θεωρείται αυτός που στο δημόσιο βίο του φροντίζει, να μην επιδιώκει να βρίσκεται διαρκώς στη δημοσιότητα με διάφορα ανούσια «πυροτεχνήματα», αλλά να συμβαδίζουν τα λόγια και οι πράξεις του. Μην παραβιάζετε λοιπόν ανοιχτές πόρτες. Ένα μόνο θα σας υπενθυμίσω: Πως για να μπορέσετε να φτιάξετε συνδυασμό στις περασμένες εκλογές αναγκαστήκατε να συμπορευτείτε με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη της παράταξης Παρασκευόπουλου.Θυμηθείτε τι λέγατε δημόσια λίγες μόλις μέρες πριν, για τους μετέπειτα συνεργάτες σας, και μετά να μας κάνετε μαθήματα περί… αξιοπιστίας!

3. Με τα περί «αυτοπροσδιορισμού, ετεροπροσδιορισμού και οικονομικών εξαρτήσεων» δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε. Μιλήστε ανοιχτά. Εγώ πάντως έχω γράψει ένσημα 22 χρόνων στη μαχόμενη δημοσιογραφία. Τα δικά σας ένσημα μήπως μπορείτε να μας τα πείτε;

4. Και στο θέμα των «ανείσπρακτων οφειλών» πάλι αδιάβαστος πιάνεστε. Για να γνωρίζετε λοιπόν την τριετία 2011 – 2013 υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση των βεβαιωμένων οφειλών τρίτων προς το δήμο Πύργο. Ανάλογη εντυπωσιακή αύξηση υπήρξε και στην είσπραξη τελών και φόρων . Σας προκαλώ να ζητήσετε τα στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου και να τα δώσετε στην δημοσιότητα. Άλλωστε βάσει της μεγάλης βελτίωσης των ιδίων εσόδων του δήμου το υπουργείο Εσωτερικών μας ενέκρινε το 2012 την επιχορήγηση των 4,5 εκατ. ευρώ με την οποία αποπληρώσαμε χρέη του δήμου προς διάφορους προμηθευτές του. Η καταγγελία που έχει γίνει από τον κ. Μιχαλακόπουλο, την οποία επικαλείσθε, δεν αφορά ανείσπρακτες οφειλές, αλλά το μη έλεγχο των κοινοχρήστων χώρων από την αρμόδια επιτροπή για την επιβολή προστίμων σε περίπτωση που διαπίστωνε παραβάσεις. Η επιτροπή αυτή συγκροτείται με απόφαση Δημάρχου (είχε συγκροτηθεί) και απαρτιζόταν από έναν υπάλληλο των Τεχνικών Υπηρεσιών, έναν των Οικονομικών Υπηρεσιών και ένα Δημοτικό Αστυνόμο. Δεν ήταν λοιπόν δική μου αρμοδιότητα, ο έλεγχος της συγκεκριμένης επιτροπής.

5. Πέρα από «αυτόκλητος συνήγορος» του κ. Λιατσή διαπιστώνω ότι αυτοανακηρυχθήκατε και σε…Εισαγγελέα. Φτάσατε στο σημείο να με κατηγορήσατε ακόμη και για παράβαση καθήκοντος (!!!). Μη βιάζεστε γιατί πάλι θα διαψευστούν οι «ευσεβείς πόθοι» σας. Καταλάβετέ το μια και καλή «Καθαρός ουρανός, αστραπές, δεν φοβάται!»

6. Το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας στελεχώθηκε από επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και από «υπαλλήλους καταστημάτων ψυχαγωγίας» όπως τους αποκαλείτε. Που το κακό δηλαδή; Όχι μόνο δεν ανησυχώ, αλλά είμαι υπερήφανος για την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» που δημιουργήθηκε από τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας και πλαισιώνεται με νέα μέλη.

7. Συμφωνώ απολύτως ότι «Το θράσος δεν είναι καλή πρακτική» και ότι «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος». Να υποθέσω ότι όταν το γράφατε δεν κοιτούσατε τον εαυτό σας στον καθρέφτη…
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Η κοινωνία δεν χρειάζεται συμβουλές από κανένα. Έχει και μνήμη και κρίση!”.

 

Και ακολούθησε και η νέα ανταπάντηση του Τάκη Αντωνακόπουλου

Επανήλθε με νέα απάντηση ο Τάκης Αντωνακόπουλος, αναφέροντας:

“Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ στην αρχαιότητα ως βαρύ αδίκημα επέσυρε την ποινή του λιθοβολισμού. Όποιος επιδίδεται κατά συρροήν στο αδίκημα αυτό, σε μια στενή κοινωνία, υποκρινόμενος τον δοκισίσοφο και τον τιμητή, καθίσταται αστείος. Η αξιολόγηση του καθενός γίνεται διαχρονικά στην κοινωνία, σε πολιτικό και επαγγελματικό επίπεδο (εάν έχει κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα). Εμείς, χωρίς προστάτες, σκοτεινούς χορηγούς, επικοινωνιακές εξαπατήσεις, είχαμε την δυναμική στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όπου και όποτε την ζητήσαμε! ΑΛΛΟΙ, παρά τα πολλά δεκανίκια, πάντα ερχόντουσαν κάτω από την μέση του πίνακα επιτυχόντων. Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε χρόνο για αυτονόητα. Οι πολίτες γνωρίζουν, απλά εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια τους οι μικρονοικοι σύγχρονοι εφιάλτες, που παριστάνουν τους …ανήξερους για τον φόνο.

Μιλάμε εμείς που σε στηρίξαμε καθοριστικά να εκλεγείς γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΗΛΕΙΑΣ, νομαρχιακός σύμβουλος, σε διορίσαμε αντιδήμαρχο πριν καν εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, και άλλα πολλά που δεν γράφονται. Αλλά το ίδιο …φιλότιμο έδειξες και στο δήμαρχο που σε εμπιστεύτηκε και στον τελευταίο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕΣ. ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ”.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΛΙΑΤΣΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!