Ξάνθη: Στο «σφυρί» βγαίνουν δεκάδες ακίνητα – Πουλάνε όσο-όσο οι ιδιοκτήτες

«Στο σφυρί» οδηγούνται δεκάδες ακίνητα στην περιοχή της Ξάνθης με τους πλειστηριασμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια να έχουν αυξηθεί δραματικά και τους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς το Δημόσιο να βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται.

Ήδη από το 2009 το Ειρηνοδικείο της περιοχής προχωρά ετησίως στην έκδοση εκατοντάδων προγραμμάτων πλειστηριασμού ακίνητων, εκ των οποίων ωστόσο δεν έχουν όλα ατυχή έκβαση, καθώς, υπάρχουν περιπτώσεις οφειλετών που καταφέρνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να σταματήσουν την εκτέλεση των πλειστηριασμών, παίρνοντας παράταση ζωής για τις περιουσίες τους.

Όπως είναι γνωστό τα προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων αφορούν εκτελέσεις κατ’ εντολήν ιδιωτών ή δημοσίου, με τις τράπεζες να μονοπωλούν τις διαδικασίες δεδομένης και της οικονομικής αδυναμίας των δανειοληπτών να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους συμβάσεις. Μέχρι στιγμής και με την υπάρχουσα νομοθεσία τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους προστατεύεται η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τα λοιπά ακίνητα που έχει κάποιος στην κατοχή του.

Προς αυτή την κατεύθυνση ωστόσο εκατοντάδες είναι οι οφειλέτες που ήδη έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αν και σε κεντρικό επίπεδο εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Την ίδια στιγμή, και δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει εργαζόμενους και επιχειρηματίες της περιοχής, ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια προσπάθεια να ρευστοποιήσουν τις περιουσίες τους, υπό τον φόβο να τις χάσουν υποτιμημένες, αναζητούν απεγνωσμένα αγοραστές πουλώντας όσο όσο.

 

Πηγή: thrakitoday.com

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΞΑΝΘΗ


Αφήστε μια απάντηση