Χανιά: Χωρίς ναυαγοσώστες κινδυνεύουν να μείνουν οι παραλίες – Άγονος ο διαγωνισμός

Στην απευθείας ανάθεση του έργου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλίων του δήμου, προσανατολίζεται ο δήμος Χανίων με δεδομένο ότι κηρύχτηκε άγονος ο σχετικός διαγωνισμός, καθώς δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι.

Η απευθείας ανάθεση θα αφορά το χρονικό διάστημα που απαιτείται, έως ότου ο διαγωνισμός να προκηρυχτεί εκ νέου και με δεδομένο ότι η ναυαγοσωστική περίοδος «ανοίγει» την 1η Ιουνίου.

Με βάση το περιεχόμενο της σύμβασης που είχε εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η κάλυψη των παραλίων θα γίνει από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 μήνες, ενώ το σύνολο της δαπάνης που είχε εγκριθεί ήταν 185.595, 62 ευρώ.

Το ωράριο κάλυψης των παραλιών ορίζεται από τις 10.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα, ενώ η ακτίνα εποπτείας για κάθε ναυαγοσώστη ορίζεται στα 600 μέτρα (300 μέτρα εκατέρωθεν του κάθε πύργου).

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ανάδοχος θα εχει την υποχρέωση για τη συντήρηση των ναυαγοσωστικών πύργων, ενώ κάθε ναυαγοσώστης θα πρέπει να φέρει μαζί του αδιάβροχο φακό, κιάλια, ναυαγοσωστική σανίδα, σανίδα διάσωσης, φορητό φαρμακείο, πτυσσόμενο φορείο εγκεκριμένο από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , ένδυμα κολύμβησης χρώματος πορτοκαλί, καπέλο στην εμπρόσθια όψη του οποίου αναγράφεται η ένδειξη «Ναυαγοσώστης», γυαλιά ηλίου, κουβέρτες, καταδυτικό μαχαίρι, μάσκα βυθού, βατραχοπέδιλα, κινητό τηλέφωνο, φορητή μεγαφωνική συσκευή (τηλεβόα) και κοινή σφυρίχτρα.

Οι παραλίες στις οποίες θα υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη βρίσκονται στο Ακρωτήρι, στην Νέα Χώρα, στη Χρυσή Ακτή, στους Αγίους Αποστόλους, στο Γλάρο, στο Καλαμάκι και στην Αγία Μαρίνα.

Στη διαδικασία της ανάθεσης για το ίδιο έργο προσανατολίζονται και οι δήμοι Κισάμου και Αποκορώνου καθώς και εκεί δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι, ενώ στις 27 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών στον δήμο Πλατανιά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!