Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στους δήμους

Συνεχίζονται και σήμερα, για δέκατη ημέρα, οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων στα Χανιά, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδίοικησης, ενώ υπό κατάληψη τελεί και το κτήριο της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Ωστόσο, παρά τις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν να επιτρέψουν υπό προϋποθέσεις την παροχή ορισμένων υπηρεσιών, όπως την αποκομιδή σκουπιδιών από νοσοκομεία και σχολεία και την παροχή ορισμένων πιστοποιητικών σε πολίτες, σε περίπτωση που συντρέχουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα γενική Συνέλευση, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο σύλλογος θα εισηγηθεί να συνεχιστεί ο αγώνας «με κάθε πρόσφορο τρόπο και μορφή μέχρι και απεργία διαρκείας και σε κάθε περίπτωση να συνεχιστούν οι καταλήψεις των δημαρχείων, των δημοτικών κτιρίων και των υπηρεσιών».

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνταχθεί μια επιστολή προς τους πολίτες και η οποία θα εξηγεί τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και τους ΟΤΑ σε σχέση με το Μνημόνιο.

Μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να οργανώσει μια ημερίδα με τη συμμετοχή στελεχών των ΟΤΑ, ώστε να αναδειχθούν όλα τα κρίσιμα θέματα του Μνημονίου που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ, ο δήμος Χανίων με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω των καταλήψεων από τους εργαζομένους οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, μετατίθενται για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!