Χανιά: Λουκέτο στα δημοτικά σφαγεία; - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Χανιά: Λουκέτο στα δημοτικά σφαγεία;

Να κλείσει τα δημοτικά σφαγεία ή να προχωρήσει στην κατασκευή νέων καλείται ο δήμος Χανίων μετά τις υποδείξεις της διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Χανίων και τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της ΤΕδΚ, Κυριάκος Βιρβιδάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης δήμων και Κοινοτήτων του νομού μετά και από αίτημα του συλλόγου κτηνοτρόφων.

Ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρθηκε στην γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου Χανίων σύμφωνα με την οποία τα σφαγεία βρίσκονται εντός αστικής περιοχής κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία. Υπενθύμισε δε ότι πρόσφατα η διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Χανίων είχε κάνει υποδείξεις προς το δήμο Χανίων για παραλείψεις που υπήρχαν και αφορούσαν την υλικοτεχνική υποδομή των σφαγείων.

Στην γνωμοδότηση της η νομική υπηρεσία του δήμου αναφέρει:

” Η τυχόν συμμόρφωση του δήμου Χανίων στις υποδείξεις της διεύθυνσης κτηνιατρικής της ΝΑ Χανίων πιθανότατα δεν θα μπορέσει να οδηγήσει στην χορήγηση άδειας σκοπιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού σφαγείου, καθώς η απόσταση του από την τελευταία κατοικία είναι μικρότερη των 500 μέτρων.

Κατά τη γνώμη μας μόνη περίπτωση να ξεπεραστεί το πρόβλημα της αποστάσεως είναι να γίνει δεκτό ότι το δημοτικό σφαγείο λειτουργεί από το 1977. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει ο δήμος να πάρει άδεια είναι δυο οι επιλογές: Αναστολή η διακοπή της λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου. Κατασκευή νέου σύγχρονου σφαγείου που θα τηρεί τις προϋποθέσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας”.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Μανώλης Επιτροπάκης που ζήτησε να μην αναστείλουν τη λειτουργία τους τα δημοτικά σφαγεία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!