Χανιά: Εξηγήσεις ζητά η Δικαιοσύνη για τις μολυσμένες πηγές στο «Καβούσι»

Για εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη καλείται ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης. Η υπόθεση αφορά την υπόθεση των μολυσμένων πηγών στην περιοχή «Καβούσι» στο Στύλο Αρμένων και οι εξηγήσεις την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως πρωτοδικών Χανίων.

Η εισαγγελία κατηγορεί τον κ. Μαρκάκη ως υπαίτιο της μόλυνσης πηγών. Υποστηρίζει ότι  από αμέλεια, προκάλεσε προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

«Ο δήμαρχος Αποκόρωνα, από αμέλεια, παρέλειπε να φροντίσει ως όφειλε λόγω της ιδιότητάς του, την αποτελεσματική προστασία των πηγών υδροληψίας, των υδραγωγείων και του δικτύου διανομής του πόσιμου ύδατος και κυρίως παρέλειπε να φροντίσει για την τακτική απολύμανση του πόσιμου ύδατος των υδρεύσεων, αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκορώνου τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την δημόσια υγεία επισημαίνει ότι έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση βελτίωσης της κατάστασης ενώ η χλωρίωση των πηγών γίνεται κανονικά.

«Εμείς παραλάβαμε μια υφιστάμενη κατάσταση, προσπαθούμε και βελτιώνουμε ότι μπορούμε, λαμβάνουμε τα μέτρα που μπορούμε και ελπίζω η δικαιοσύνη να το δει με το ίδιο μάτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ, ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ


Αφήστε μια απάντηση