Χανιά: Εισαγγελέας... ψάχνει τρία απορριμματοφόρα -Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
16
Ιανουάριος
Back

Χανιά: Εισαγγελέας… ψάχνει τρία απορριμματοφόρα -Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Τους εργαζομένους και τους συμβασιούχους του Δήμου Χανίων, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων και υπέρ του δικαιώματός του για μόνιμη και σταθερή εργασία, κάλεσε το Σάββατο 24/6 ο εισαγγελέας, σε μια προσπάθεια που σύμφωνα με τους εργαζόμενους αποσκοπεί στο να τους τρομοκρατήσει για να σταματήσουν τον αγώνα τους. Εκεί, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως λείπουν από δημοτικό αμαξοστάσιο τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων και βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χανίων Γεωργία Σαρικάκη στον εισαγγελέα είπε ψέματα, λέγοντας πως βρίσκονται σε δημοτικό χώρο. Ερωτηθείς σχετικά από τη Νέα Τηλεόραση της Κρήτης, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας δήλωσε άγνοια τόσο για το τι είπε η αντιδήμαρχός του όσο και για το πού βρίσκονται τα απορριμματοφόρα.

Όπως σημειώνει μιλώντας στην τηλεόραση της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη, την περασμένη Τετάρτη «συνειδητοποιήσαμε ότι έλειπαν από το αμαξοστάσιο της Νέας Κυδωνίας δύο μεγάλα απορριμματοφόρα κι ένα μικρό φορτηγό. Πήραμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να μάθουμε που ήταν αυτά τα απορριμματοφόρα, διότι εμείς δεν είχαμε καμία σχέση. Δεν πήραμε καμία απάντηση. Την επομένη ημέρα, την Πέμπτη, βγήκαμε και το καταγγείλαμε, φοβούμενοι να μην αποδοθούν ευθύνες στους απεργούς συναδέλφους. Στον Εισαγγελέα, ακούσαμε την κυρία Σαριδάκη να λέει ότι όλα τα απορριματοφόρα και η δημόσια περιουσία οχημάτων του δήμου βρίσκεται στους δημοτικούς χώρους. Όμως, επιβεβαιωθήκαμε σε λίγες ώρες, διότι αυτόπτης μάρτυρας, κι όχι μόνον ένας, είδε το ένα από τα δύο απορριμματοφόρα σε ιδιωτικό χώρο» (στο βίντεο, από 3.25).

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει καταθέσει μήνυση για αυτό το θέμα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!