Ξαναμπαίνει στον τουριστικό χάρτη ο Πειραιάς

Ικανοποίηση επικρατεί στον Δήμο Πειραιά, καθώς την Πέμπτη αφίχθησαν στο λιμάνι 15.000 τουρίστες από έξι κρουαζιερόπλοια.

«Η χώρα μας κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να προωθήσει τον τουρισμό της κρουαζιέρας. Ο Πειραιάς,  το εθνικό μας λιμάνι, δίνει τη δική του μάχη. Προσπαθούμε με καλή υποδοχή, να κρατήσουμε περισσότερες ώρες τους τουρίστες  στον Πειραιά. Να έρθει ο τουρίστας να ψωνίσει από τα εμπορικά καταστήματα  του πόλης, να επισκεφθεί και το δικό μας Αρχαιολογικό Μουσείο, να κάνει μια βόλτα στην Πειραϊκή, να έρθει να φάει στο Μικρολίμανο, στην Πειραϊκή, στο κέντρο», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά  Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο Δήμος Πειραιά στη βασική πύλη εισόδου τουριστών κρουαζιέρας  στο λιμάνι, λειτουργεί δύο οργανωμένα Κέντρα Ενημέρωσης Τουριστών, στα οποία οι εθελοντές του Δήμου παρέχουν  πληροφορίες για την πόλη  στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά.

Οι εθελοντές του Δήμου  προβάλλοντας την πόλη, βοηθούν τους τουρίστες να γνωρίσουν  καλύτερα τον Πειραιά και τις δυνατότητες που παρέχει για αγορές, διασκέδαση και αναψυχή.

«Προσφέρουμε στους τουρίστες κρουαζιέρας,  έναν μοναδικό οδηγό 38 σελίδων, ο οποίος έχει όλα τα όμορφα σημεία του Πειραιά. Όπως γνωρίζετε, τον Πειραιά τον είχαν ξεγράψει.  Είναι τραγικό να διαπιστώνει κανείς ότι από τον τουριστικό χάρτη της χώρας, ο Πειραιάς απουσίαζε. Για να αλλάξουμε τα πράγματα χρειάζεται καθημερινός αγώνας. Αυτό εξάλλου κάναμε με την παρουσία μας στη Μασσαλία, βάζοντας τον Πειραιά στο χάρτη της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση