ξαναϊδρύεται-το-ιππικό-και-αναλαμβά-1085075
ΔΗΜΟΙ | 24.10.2022 | 14:23

Ξαναϊδρύεται το ιππικό και αναλαμβάνει διοικητής πρώην δήμαρχος!

Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ αποφάσισαν να επανιδρύσουν το ιππικό(!) και σύμφωνα με πληροφορίες διοικητής του θα αναλάβει ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο οποίος είναι ταξίαρχος σε αποστρατεία!

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος επανέρχεται στο στράτευμα έπειτα από 28 χρόνια αποστρατείας προκειμένου να διοριστεί διοικητή της ίλης ιππικού.

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, ο επανελθών Ταξίαρχος, τοποθετήθηκε διοικητής ίλης ιππικού, ωστόσο το περίεργο είναι πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου απόστρατος διορίζεται αυτό συμβαίνει συνήθως υπό το καθεστώς κάποιου συμβολαίου. Όμως στην περίπτωση του Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ο ταξίαρχος επανήλθε εν ενεργεία.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο Ταξίαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης να πληρώνεται με περισσότερα χρήματα από έναν Ταξίαρχο που δεν έχει αποστρατευθεί και υπηρετεί στην παραμεθόριο.

Υπενθυμίζεται ότι το ιππικό στην Ελλάδα ξαναϊδρύεται έπειτα από 50 χρόνια. Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλη που θα το αναλάβει είχε φοιτήσει στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας), και είχε υπηρετήσει στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας (1978-81).

Το νεοσυσταθέν ιππικό αυτή τη στιγμή αποτελείται από 6 άλογα και 13 αξιωματικούς.