Ξανά «μύλος» η παράταξη Μπουτάρη για την κατάθεση Καπόν

«Φωτιά» έχει βάλει στην παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η κατάθεση του αντιδημάρχου Οικονομικών Χασδάι Καπόν, του ανθρώπου δηλαδή που ξέρει καλά τα οικονομικά του δήμου, κατά τα τη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Ο αντιδήμαρχος άδειασε ουσιαστικά το δήμαρχο αλλά και την οικονομική ανακρίτρια Αναστασία Τσεμπερά, «αθωώνοντας» τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και «καταδικάζοντας» τον τέως γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

Τον πρώτο, διότι κατά την κατά την κατάθεσή του είχε δείξει τον Β. Παπαγεωργόπουλο ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο («δεν έχω σαφή στοιχεία ότι πήρε χρήματα», είπε ο Χ. Καπόν), και τη δεύτερη, διότι ενώ η κ. Τσεμπερά ανέβαζε το ποσό της υπεξαίρεσης στα 51,4 εκατ. ευρώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε στο δικαστήριο ότι το ποσό της υπεξαίρεσης αποκλείεται να ξεπερνάει τα 21 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, με τον Χ. Καπόν  συμφώνησε εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ο οποίος τόνισε ότι τα 51,4 εκατ. ευρώ δεν προκύπτουν από τα παραστατικά που έχουν κατατεθεί με αποτέλεσμα να ξανακληθεί τη Δευτέρα η βασική μάρτυρας κατηγορίας, οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, που συνέταξε το πόρισμα.

Η κα. Τσεμπερά καλείται να δώσει διευκρινήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, όπως πώς προκύπτει το έλλειμμα των 51,4 εκατ. ευρώ, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο υπεξαιρούνταν τα χρήματα.

Πέραν του δημάρχου, συμφωνα με πληροφορίες,  πολλά στελέχη όπως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος είναι εκνευρισμένα με την κατάθεση Καπόν, καθώς θεωρούν πως μετά την «υπόθεση Αλλατίνη», τους προκαλεί εκ νέου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!