Χαμός στο facebook με την κατσίκα που… κρεμάστηκε στα καλώδια της ΔΕΗ (βίντεο)

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μια κατσίκα σε ορεινή περιοχή του Συκουρίου- Σπηλιάς η οποία βοσκούσε με το υπόλοιπο κοπάδι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προφανώς αφού ανέβηκε σε δένδρο για να βοσκήσει βρέθηκε να κρέμεται πιασμένη από τα κέρατα, από καλώδιο της ΔΕΗ το οποίο λόγω της κλίσης του εδάφους ήταν πιο χαμηλά. Την απίθανη αυτή εικόνα αντίκρισαν ο ψυκτικός Παναγιώτης Αγγέλης και ο συνεργάτης του οι οποίοι και λόγω του είδους της εργασίας τους είχαν την τεχνογνωσία, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να… ξεκρεμάσουν το άτυχο ζώο.

 

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη 24 Μαρτίου στον δρόμο Συκουρίου – Σπηλιάς. Ο κ. Αγγέλης επιστρέφοντας από τη Σπηλιά από εργασία είδε πάνω στο καλώδιο κρεμασμένη την κατσίκα από τα κέρατα, η οποία ήταν ζωντανή και βέλαζε αλαφιασμένη, προσπαθώντας μάταια να απεγκλωβιστεί. Ο κ. Αγγέλης όπως και στελέχη της ΔΕΥΑ Τεμπών από το Συκούριο βλέποντας την εικόνα θέλησαν να βοηθήσουν.

Όπως είπε ο ίδιος λόγω της ειδικότητάς του επαγγελματικά διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για καλώδιο ηλεκτροφόρο, αλλά για καλώδιο γείωσης της ΔΕΗ. «Αν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα τότε θα καλούσαμε τη ΔΕΗ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία μη κάνοντας επικίνδυνες ενέργειες. Μόλις είδα το ζωντανό σπάραξε η καρδιά μου και είπα μέσα μου πρέπει να το σώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Χρησιμοποιώντας το επαγγελματικό φορτηγάκι με σχάρα οροφής βαρέως τύπου και τη σκάλα όλοι μαζί ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης της κατσίκας. Μέσα σε περίπου μία ώρα οι τολμηροί διασώστες κατάφεραν να την ελευθερώσουν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έφτασε στον χώρο και ο κτηνοτρόφος ιδιοκτήτης της κατσίκας ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την προσπάθειά τους. Τέλος σε ό,τι αφορά στο ζώο μάλλον το πάθημά του θα του έγινε μάθημα και από εδώ και πέρα θα βόσκει με περισσότερη προσοχή. Η όλη επιχείρηση καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο και έκτοτε κάνει τον γύρο του διαδικτύου…

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΕΜΠΗ, VIRAL, ΚΑΤΣΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!