Χαμόγελα επιτυχίας για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δ. Αθηναίων

Έχει κερδίσει τις καρδιές των πολιτών και χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των μαθητών. Πρόκειται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο που δημιούργησε πριν από πέντε χρόνια ο δήμος Αθηναίων για την ενίσχυση των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, γεμίζουν τον δήμο Αθηναίων με χαρά και υπερηφάνεια. Από τα 48 παιδιά που συμμετείχαν στα τμήματα προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις τα 22 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Σε τμήματα και σχολές όπως η Ιατρική Αθηνών, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Τρίπολης, η Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, τη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο ΤΕΙ Πειραιά, το τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών, το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, τη Νοσηλευτική Σπάρτης, κ.ά. Επίσης, δύο μαθητές εισάγονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Η παιδεία είναι ένα αγαθό για το οποίο έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους. Ξεκινήσαμε τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το 2012, μέσα στην πιο βαθιά κοινωνική και οικονομική. Το εντάξαμε στις βασικές δομές κοινωνικής στήριξης του δήμου Αθηναίων, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα σπουδών» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και επισήμανε: «η επιτυχία του θεσμού δεν οφείλεται μόνο στο πόσο επιμελείς είναι οι μαθητές αλλά και στην προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών, τους οποίους θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω».

«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων που κατέβαλλαν προσπάθεια, και σε όσα κατάφεραν να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου.

Σημειώνεται ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις προετοιμάστηκαν 48 μαθητές, έναντι 30 την περσινή σχολική χρονιά.

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στο κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, ο δήμος Αθηναίων το 2012 δημιούργησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που σύντομα καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής στήριξης.

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει θεσμοθετηθεί στον οργανισμό του δήμου Αθηναίων, και λειτουργεί σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!