Χαλκιδική: Παραμένουν τα οδοφράγματα στην Ιερισσό

Με οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους αλλά και σειρά κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, «απαντούν» οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής στη χθεσινή επεισοδιακή σύλληψη των δύο συντοπιτών τους, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Από το πρωί, κάτοικοι της Ιερισσού έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους, αποκλείοντας έτσι οδικά την πρόσβαση ή τη διέλευση των οχημάτων από την περιοχή.

Την ίδια ώρα, σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες προγραμματίζουν κάτοικοι της Ιερισσού μαζί με τις επιτροπές αγώνα από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Σήμερα και αύριο το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ, για αύριο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από χθες οι δύο συλληφθέντες.

Επιπλέον, το Σάββατο θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, θα συγκεντρωθούν πάλι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση