Βύρωνας: Καταγγελίες για το κλείσιμο του 4ου δημοτικού σχολείου & νηπιαγωγείου

ΚΛΕΙΣΤΟ παραμένει το 4ο δημοτικό σχολείο & νηπιαγωγείο Βύρωνα έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ του Βύρωνα, αναφέρει:

«Με αναπάντεχη έκπληξη αντίκρισαν το κλειδωμένο δημοτικό σχολείο γονείς και μαθητές την Τρίτη 20 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα το απόγευμα το σχολείο σφραγίστηκε από την Πολεοδομία και θυροκολλήθηκε από την αστυνομία, αφού σε αυτοψία που έγινε διαπιστώθηκαν έντονες φθορές, πτώση και αποκόλληση τμημάτων μαρμάρινων πλακών, εκτεταμένη υγρασία κλπ.

Δίκαια οι γονείς απαιτούσαν να μάθουν που θα πάνε τα παιδιά τους, σε ποιο σχολείο, νηπιαγωγείο τις επόμενες ημέρες. Οι διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι σε 3 ημέρες θα έχουν γίνει οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις δεν φαίνεται να έπειθαν κανένα από τους παραβρισκόμενους.

Οι ευθύνες που βαρύνουν τη δημοτική αρχή είναι τεράστιες για την ολιγωρία που έδειξε, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει στο σχολείο οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης, ώστε να παρέχει ασφάλεια κατά τη λειτουργία του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εμείς να επισημάνουμε ότι δεν είναι το μόνο σχολείο που αντιμετωπίζει προβλήματα συντήρησης. Τον περασμένο Δεκέμβριο οι μαθητές στο Λύκειο και Γυμνάσιο του Καρέα είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις για ανάλογα ζητήματα. Ανάλογα προβλήματα καταλληλότητας υπάρχουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σε παιδικές χαρές της πόλης, στα γήπεδα 5χ5 στην Εργάνη.

Η δημοτική αρχή μπορεί να καυχιέται ότι έχει δημιουργήσει οικονομικό πλεόνασμα στο δήμο, ωστόσο η πραγματικότητα φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα που μόνο ντροπή θα έπρεπε να προκαλεί στους αρμόδιους ανευθυνους – υπεύθυνους της δημοτικής αρχής αλλά και σε αρμόδιους υπερεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, που ευθύνονται για αυτά τα προβλήματα.

Εάν υπήρχε λίγο φιλότιμο κάποιοι θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί». 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΒΥΡΩΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!