Βριλήσσια: Κινητοποίηση για τα ακίνητα που διεκδικεί το Δημόσιο -«Ξεσπιτώνονται πολίτες»

Δεκάδες οικόπεδα στα Βριλήσσια στα οποία έχουν χτιστεί σπίτια εδώ και δεκαετίες, διεκδικεί με αγωγές το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί να διατηρεί την κυριότητά τους.

Το Δημόσιο μάλιστα έχει καταθέσει αγωγή και κατά του Δήμου Βριλησσίων, διεκδικώντας ακίνητο στο οποίο βρίσκεται κτήριο που αξιοποιεί η δημοτική αρχή.

Δικαστικοί επιμελητές έχουν παραδώσει σε περισσότερους από 100 κάτοικους της περιοχής αγωγές, με τις οποίες οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ως εκπρόσωποι του Δημοσίου, στρέφονται εναντίον τους, αλλά και εναντίον των παιδιών τους σε περιπτώσεις που έχουν γίνει γονικές παροχές.

Η αντίδραση του Δήμου

Mε αφορμή την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων τόσο σε εντός σχεδίου πόλης όσο και σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές του Δήμου Βριλησσίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, ανοικτή συνάντηση όλων των θιγόμενων ιδιοκτητών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 7/12/2018 στην αίθουσα « Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, ( πρώην ΤΥΠΕΤ) και συμμετείχαν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης οι Αντιδήμαρχοι Κ. Βαφειάδης, Α. Μαυραγάνης και Π. Φυκίρης.  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Πισιμίσης, ο επικεφαλής της παράταξης Πρόοδος στα Βριλήσσια Κ. Παπασπηλίου, η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ελένη Σακισλή, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Βήτος, οι δημοτικοί  σύμβουλοι Κ. Χρυσοπούλου, Μ. Ανδριόπουλος καθώς και φορείς της πόλης

Όλοι οι συμμετέχοντες, αφού συζήτησαν αναλυτικά και διεξοδικά τη σοβαρότητα και το μέγεθος του θέματος που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισαν ομόφωνα:

Δηλώνουν για μία ακόμη φορά την απίστευτη αναστάτωση, αγανάκτηση και την ψυχική ταραχή που έχει προκληθεί σε δεκάδες οικογένειες από την αιφνίδια και παντελώς απρόβλεπτη ενέργεια του Δημοσίου να διεκδικεί άδικα την περιουσία τους.

Καταδικάζουν αυτήν την ενέργεια του Δημοσίου, λίγες μάλιστα ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αμαρουσίου για την περιοχή των Βριλησσίων.

Απαιτούν την άμεση λήψη, έως τη συμπλήρωση των δικαστικών προθεσμιών, από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για την οριστική επίλυση του θέματος.

Απαιτούν την άμεση απόσυρση των αγωγών εκ μέρους του Δημοσίου τουλάχιστον για αυτές που στρέφονται για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης και για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Ν. 3127/2003.

Υποστηρίζουν τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων όπως παράταση προθεσμίας για την οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών, νομοθετική πρόβλεψη για αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει και αντιστοίχων περιπτώσεων που θα προκύψουν στο μέλλον καθώς και ό,τι άλλο κριθεί σκόπιμο.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΠΙΤΙΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!