βρεφονηπιοκόμος-μήνυσε-δήμαρχο-για-ρ-110966
ΔΗΜΟΙ | 21.01.2022 | 08:01

Βρεφονηπιοκόμος μήνυσε Δήμαρχο για ρατσισμό και εξύβριση

Μια βρεφονηπιοκόμος με καταγωγή από τα Τρίκαλα, η οποία εργάζεται μόνιμα ως βρεφονηπιοκόμος στην Κρήτη, υπέβαλλε μήνυση κατά του εργοδότη της Δημάρχου Αρχανών Ηρακλείου, αλλά και του προέδρου του ΟΚΑΠ Δήμου Αρχανών.

Σύμφωνα με το tricalavoice, η μήνυση κατατέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου δια της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για:

Α)ΡΑΤΣΙΣΜΟ παραβίασης αρχής της ίσης μεταχείρισης λόγω φυλετικής και εθνολογικής καταγωγής Ν 3304/27-1-2005 ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί,

Β) έργο εξύβριση

Γ) απειλής

Δ) Εκβίασης 385ΠΚ και

Ε) συκοφαντικής δυσφήμισης για την εργασία της ως βρεφονηπιοκόμος στο παιδικό σταθμό του Πύργου Αρχανών.

Όπως μας ενημερώνει σχετικά ο δικηγόρος της Τρικαλινής βρεφονηπιοκόμου Γεώργιος Μπαρτζώκης στη μήνυση αναφέρονται τα εξής :

” … Οι μηνυμένοι από το τέλος Φεβρουαρίου του 2020 όταν λειτουργούσε ο βρεφονηπιακός σταθμός πριν την καραντίνα του lock down και εποπτεύοντες του δημοτικού παιδικού σταθμού άρχισαν μια παράξενη προς μένα συμπεριφορά . Συγκεκριμένα με καθημερινές σχεδόν επισκέψεις τους στο χώρο όπου εργάζομαι εκείνες τις ημέρες με προσέβαλαν ότι δεν είμαι ικανή ως γυναίκα και ξένη να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου ως παιδαγωγού των κρητικών παιδιών του σταθμού .

Με απείλησαν να παραιτηθώ και βάζοντας το μέλος της διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Καλοψυχάκη Χάρα και ενόψει της γενικής καραντίνας που θα με έθετε σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορονοιου και να φύγω για τα Τρίκαλα τόπο καταγωγής μου .

Μου ανέφεραν ότι δεν θέλει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου να πληρώνει τον μισθό μου σε μία τεμπέλα που θα κάθεται στο σπίτι της στα Τρίκαλα προκειμένου να προφυλαχτούμε από την ασθένεια του κορονοιου όπως αποφάσισε ίδια κυβέρνηση και επέβαλε με διάφορες ΚΥΑ γνωρίζοντας από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ότι διαδίδεται ταχύτητα το θανατικό HΡΑΚΛΕΙΟΥ του κορονοίου . Μάλιστα μου είπαν ότι θα μου κάνουν δύσκολη τη ζωή και λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που μου ανέφεραν ότι αντιμετωπίζω κάνουν διάκριση στους εργαζομένους τους και θέλουν να με απολύσουν.

Ευτυχώς όμως που μετά από λίγες ημέρες τέθηκαν σε εφαρμογή οι ΚΥΑ αντιμετώπισης του κορωνοϊου από την Ελληνικής κυβέρνηση που εμπόδιζε τους εργοδότες να διώξουν προσωπικότητα έως το τέλος της πανδημίας.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2020 άνοιξαν τα σχολεία συνέχισαν και μάλιστα μέσα στην τάξη ενώπιων των μικρών παιδιών να με συκοφαντούν για το μάθημα μου και να με απειλούσαν ότι θα με διώξουν από την Κρήτη επειδή είμαι γυναίκα και τρελή…”.