Βόσνιος υποψήφιος δήμαρχος αποκλείστηκε λόγω πορνογραφικού υλικού στη σελίδα του

Παρά την απαγόρευση συμμετοχής του από την εφορευτική επιτροπή γιατί χρησιμοποιούσε πορνογραφικό υλικό στην προεκλογική εκστρατεία του, Βόσνιος που ήθελε να γίνει δήμαρχος στην πόλη Ζένιτσα, δεν το βάζει κάτω και δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για να αποκατασταθεί η υποψηφιότητά του και να του δοθεί η ευκαιρία να μετατρέψει την πόλη του σε Χόλιγουντ.

«Επτά ημέρες αφότου ξεκίνησα την εκστρατεία, όλος ο πλανήτης μιλάει για μένα», είπε ο Μίραντ Χατζιαχμέτοβιτς στο Reuters και προσθέτει: «νομίζω ότι είχα μια σούπερ εκστρατεία και απέδειξα ότι είμαι ο καλύτερος ειδικός σε θέματα αγοράς στη Βοσνία».

Ο «καινοτόμος Μίραντ», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, κατέβαινε ως ανεξάρτητος διεκδικώντας τη δημαρχία της Ζένιτσα, της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της χώρας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Οκτωβρίου. Την περασμένη εβδομάδα όμως η εφορευτική επιτροπή τον διέγραψε γιατί στην ιστοσελίδα του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μετά από κάθε ερώτηση για τοπικά θέματα που έθεταν στον υποψήφιο μπορούσαν να προχωρήσουν στους συνδέσμους που οδηγούσαν σε άλλες σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Οι σύνδεσμοι αυτοί αφαιρέθηκαν, κατ’ εντολή της εφορευτικής επιτροπής.

Ο Χατζιαχμέτοβιτς έχει προσφύγει κατά της απόφασης και πιστεύει ότι τα δικαστήρια θα τον δικαιώσουν. Αν όμως η δικαιοσύνη της χώρας του τον απογοητεύσει, σκοπεύει να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ανοιχτή επιστολή του με την οποία ζητά τη στήριξη των Δυτικών πρεσβευτών στη Βοσνία, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος αναφέρει ότι ήθελε μόνο να μετατρέψει τη Ζένιτσα σε Χόλιγουντ αντί για Τεχεράνη.
«Ξέρω ότι τα αγόρια και τα κορίτσια της χώρας μου θέλουν να κάνουν ελεύθερα έρωτα, να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή. Όλοι ονειρεύονται το Χόλιγουντ, όχι την Τεχεράνη», γράφει, κάνοντας εμμέσως αναφορά στον νυν δήμαρχο της πόλης ο οποίος προέρχεται από ένα μουσουλμανικό κόμμα που μεταπολεμικά απέκτησε δεσμούς με το Ιράν.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!