Βόλβη και Λαγκαδάς δικαστικά κατά των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Η προειδοποίηση του Δήμου Βόλβης προς τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, με βάση χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι σαφής: εάν μέσα στην ημέρα δεν προχωρήσει στην επανέναρξη των δρομολογίων που διέκοψε επικαλούμενο έλλειψη κονδυλίων για την αγορά πετρελαίου, τότε θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα κατά των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Παρών στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν και ο αντιδήμαρχος Λαγκαδά Στέλιος Σισκούδης ο οποίος δήλωσε ότι και ο δήμος Λαγκαδά θα συνυπογράψει οποιαδήποτε νομική ενέργεια που θα προασπίζει τα δικαιώματα των κατοίκων.

Χθες, το δ.σ. Βόλβης ομόφωνα καταδίκασε έντονα την απόφαση της διοίκησης των ΚΤΕΛ να διακόψει τα δρομολόγια των λεωφορείων εντός του νομού Θεσσαλονίκης και αποφάσισε «να προστατέψει με κάθε μέσο το ύψιστο δικαίωμα των πολιτών: της απρόσκοπτης μεταφοράς από και προς τους χώρους κατοικίας τους».

«Ο Δήμος Βόλβης είναι αλληλέγγυος σε οποιαδήποτε δίκαιο αίτημα διεκδίκησης. Είναι όμως κατηγορηματικά αντίθετος σε αιφνιδιαστικές ενέργειες διαμαρτυρίας που πλήττουν άμεσα τη ζωή των πολιτών. Είναι απαράδεκτο να εμποδίζεται η μετακίνηση των πολιτών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα η παρεμπόδιση της μεταφοράς των εργαζομένων σε χώρους εργασίας, σε μια τόσο δυσχερή οικονομικά περίοδο, όταν η χώρα μας μαστίζεται από την υψηλή ανεργία, αποτελεί απίστευτη αντικοινωνική ενέργεια. Δεν θα ανεχθούμε να παίζει κανένας με την υγεία και την εργασία των δημοτών μας, όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματα του. Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να προστατέψουμε με κάθε τρόπο τους πολίτες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!