Βόλβη: Εκστρατεία φροντίδας αδέσποτων ζώων

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας των αδέσποτων ζώων μπαίνει σε εφαρμογή στο δήμο Βόλβης. Η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, συνεδρίασε την παρουσία του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη και του προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) Σταύρου Ζαμπέτογλου, που παραβρέθηκε έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου.

Την πενταμελή επιτροπή συγκροτούν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής (ως πρόεδρος), κτηνίατρος, εκπρόσωποι δυο φιλοζωικών σωματείων και του κυνηγετικού συλλόγου, με αρμοδιότητα την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων στα όρια του δήμου Βόλβης, όπως προβλέπεται από την πρόσφατη νομοθεσία (Ν.4039/12).

Η επιτροπή εξέτασε την πορεία των προγραμμάτων αντιλυσσικού εμβολιασμού, τοποθέτησης αντιπαρασιτικών κολάρων και εφαρμογής αντιπαρασιτικής αγωγής. Ακόμα, αποφασίστηκε η υλοποίηση προγράμματος στείρωσης αδέσποτων ζώων τις επόμενες εβδομάδες, παρά την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και περιορισμένων οικονομικών μέσων.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας. Κοινός στόχος είναι να έχουν την αναγκαία φροντίδα και περίθαλψη, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η δική τους. Μάλιστα, πρόκειται να διεξαχθεί εκστρατεία ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα, στην κοινωνία του δήμου Βόλβης.

Η επιτροπή πρόκειται να συνεργαστεί στενά με τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ (μελλοντικά είναι πιθανή η ένταξη του δήμου Βόλβης στον σύνδεσμο) γι’ αυτό και με τον πρόεδρο του κ. Ζαμπέτογλου, συζητήθηκαν οι τρόποι μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων με φόλες

Με αφορμή κρούσματα θανάτωσης αδέσποτων σκύλων από δηλητηριώδη δολώματα (φόλες) που καταγράφηκαν στον Σταυρό τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε: «Καταγγέλλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα διαστροφικά μυαλά που επέλεξαν με αυτή την εγκληματική μέθοδο να σπείρουν τον θάνατο στους δρόμους του Σταυρού. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες αυτής της ακατανόμαστης ενέργειας.

Θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο παρόμοια περιστατικά κι εξετάζουμε ακόμα και το ενδεχόμενο να διαθέσουμε αμοιβή σε όποιον συνδράμει στον εντοπισμό των δραστών. Σε μια πολιτισμένη κοινωνία όπως η δική μας, είναι απόβλητοι όσοι θανατώνουν αδέσποτα ζώα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!