βόλος-δημοτική-υπάλληλος-υπόδειγμα-232814
ΔΗΜΟΙ | 07.05.2020 | 10:27

Βόλος: Δημοτική υπάλληλος υπόδειγμα – Βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 250 ευρώ

Ολα έγιναν χθες το πρωί. Η Σοφία Μαχαίρα βρισκόταν στο γραφείο της όταν επισκέπτες του κοιμητηρίου την ενημέρωσαν ότι εντόπισαν πορτοφόλι ξεχασμένο έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Συνδέσμου Κοιμητηρίου. Δίχως να χάσει χρόνο η υπάλληλος βγήκε από το γραφείο της και πήρε το πορτοφόλι. Περιείχε 250 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα, όχι όμως και ταυτότητα για να μπορέσει να βρει τον ή την κάτοχό του.

«Το είδαν, αλλά δεν το άγγιζε κανείς από φόβο μην κολλήσουν… Με φώναξαν να το πάρω και ευτυχώς λίγο αργότερα βρέθηκε η κάτοχος και το παρέδωσα!!!», επισήμανε λίγο αργότερα η Σοφία Μαχαίρα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ,αφηγούμενη το περιστατικό.Το πορτοφόλι ανήκει σε κυρία η οποία λίγη ώρα νωρίτερα είχε περάσει από τον Σύνδεσμο για να τακτοποιήσει προσωπική της υπόθεση.

Αποχωρώντας από τα γραφεία τακτοποίησε ορισμένα χαρτιά στην τσάντα της, όμως ξέχασε το πορτοφόλι της.Για καλή της τύχη όμως η Σοφία Μαχαίρα το θυμήθηκε.Εψαξε να τη βρει στο σπίτι της αλλά μάταια. Αποφάσισε λοιπόν να την αναζητήσει στο νεκροταφείο. Αρχισε να ψάχνει στα ταφικά τετράγωνα και η τύχη τη βοήθησε. Η κάτοχος εντοπίστηκε, μετέβη στο γραφείο του Συνδέσμου όπου της παραδόθηκε το πορτοφόλι.

Η γυναίκα δεν είχε λόγια για να ευχαριστήσει τη δημοτική υπάλληλο. Προσφέρθηκε μάλιστα να της δώσει φιλοδώρημα για να «πιεί έναν καφέ», εκείνη όμως αρνήθηκε ευγενικά τη χειρονομία ευγνωμοσύνης, την ευχαρίστησε και της ευχήθηκε καλό δρόμο.«Δεν θα μου επέτρεπαν τίποτα άλλο το ήθος και η αγωγή μου», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Σοφία Μαχαίρα θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωσή της να παραδώσει στην κάτοχό της το πορτοφόλι που δεν της ανήκε.

Για την πράξη της δημοτικής υπαλλήλου του Κοιμητηρίου ενημερώθηκε αμέσως ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Δημοτικών Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος. «Είμαι υπερήφανος για το προσωπικό μας στο κοιμητήριο. Ολα τα παιδιά εργάζονται με αυταπάρνηση, βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν το δράμα της απώλειας δικών τους προσώπων, πρόθυμοι να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη. Η συγκεκριμένη πράξη της υπαλλήλου του δημοτικού κοιμητηρίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από τους υπαλλήλους μας με τον ίδιο τρόπο θα ενεργούσε»,κατέληξε ο αντιδήμαρχος, εξαίροντας για μία ακόμη φορά την πράξη της Σοφίας Μαχαίρα.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ