Βόλος: Αρωγή του δήμου στις βουλγαρικές εκλογές - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
19
Ιανουάριος
Back

Βόλος: Αρωγή του δήμου στις βουλγαρικές εκλογές

Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ – Αναπληρώτρια Δήμαρχο Νατάσα Οικονόμου, είχε ο Ivan Ivanov, σύμβουλος του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Βόλου ενόψει των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία, στις 12 Μαΐου 2013.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ivanov ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου προκειμένου να ενημερωθούν οι Βούλγαροι που ζουν στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, για τη διεξαγωγή των εκλογών και τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος. Η κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Βόλου θα συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας και έδωσε σχετικές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή:

– να γίνει ανάρτηση στο Δημαρχείο της ανακοίνωσης του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, στην ελληνική και στη βουλγαρική γλώσσα
– να γίνει δημοσίευση στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Ενοτήτων και των Υπηρεσιών που εδρεύουν σε άλλα κτίρια – με αποδεικτικά ανάρτησης – τοιχοκόλλησης
– να γίνει δημοσιοποίηση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Επίσης, η κ. Οικονόμου επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει να ενημερώσει σχετικά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, η οποία διαθέτει στοιχεία για οικογένειες από τη Βουλγαρία που ζουν στην περιοχή, λόγω των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία. Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου έχει κάθε Βούλγαρος πολίτης ο οποίος έχει συμπληρώσει τα 18 του χρόνια κατά την ημερομηνία των εκλογών, δεν τελεί υπό νομική ανικανότητα και δεν εκτίει ποινή φυλάκισης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!