Βοήθεια Μπουτάρη ζητά ο Λεμούσιας

Χειρόγραφη αίτηση και μάλιστα με προτεραιότητα του «επείγοντος» απέστειλε από τις φυλακές των Διαβατών στο Γιάννη Μπουτάρη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ο Μιχάλης Λεμούσιας, ζητώντας να του χορηγηθούν στοιχεία και έγγραφα προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν στο Εφετείο.

Την ίδια ώρα, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου και ο πρώην δήμαρχος αναμένεται τη Δευτέρα να κάτσουν ξανά στο εδώλιο για τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» και δεν δικαιολογήθηκαν. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι επί χρόνια συνεργάτες αναμένεται να… χωρίσουν, καθώς έχει οριστεί διαφορετική δικάσιμος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Καρφίτσα» η αίτηση κατατέθηκε στο δήμο την περασμένη Δευτέρα από τη σύζυγο του πρώην Γενικού Γραμματέα και στενού συνεργάτη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Στην αίτησή του μεταξύ άλλων ζητά να του χορηγηθούν διπλότυπα του 1997 και 1998, αποδείξεις από τα μπλοκ που χρησιμοποιούσε ο υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης, εντάλματα μισθοδοσίας, αντίγραφο της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης για την υπαγωγή του σε διάταξη νόμου που ρυθμίζει τις οφειλές του δήμου προς την Θ’ ΔΟΥ και απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την παραπάνω ρύθμιση, έγγραφα που αναφέρονται στην ένορκη κατάθεση της Κατερίνας Τσεμπερά.

Μιλώντας στην «Κ» η σύζυγος του κ. Λεμούσια, η οποία θεώρησε την αίτηση από το διευθυντή των φυλακών,  τονίζει πως «μελέτησε το βούλευμα και διαπίστωσε πως του λείπουν ορισμένα έγγραφα. Πρόκειται για έγγραφα που πρέπει να βρεθούν ενόψει του Εφετείου».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην δήμαρχος και πρώην Γενικός Γραμματέας έχουν ζητήσει να βοηθήσουν εθελοντικά στις φυλακές Διαβατών. Μετά το αίτημα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος επιθυμεί να γίνει ο οδοντίατρος του σωφρονιστικού καταστήματος σειρά πήρε και ο Μιχάλης Λεμούσιας, που αναμένεται να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη. Οι δυο τους περνούν τον περισσότερο χρόνο μαζί, παρέα με τους άλλους οκτώ συγκρατουμένους τους, τους οποίους η κ. Λεμούσια χαρακτηρίζει «μορφωμένους και καλούς ανθρώπους». Γύρω στις 8:20 το πρωί τηλεφωνούν στις οικογένειές τους και στη συνέχεια πίνουν καφέ, αυλίζονται και παίζουν βόλεϊ. Στις 12:30 παίρνουν το μεσημεριανό τους και κατά τις 14:30 χρησιμοποιούν ξανά το τηλέφωνο. Επίσης κάθε Δευτέρα και Παρασκευή δέχονται εκτός από τις επισκέψεις των συζύγων τους και τους επί χρόνια συνεργάτες τους και μόνιμους υπαλλήλους του δήμου.

ΠΗΓΗ thestival.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΦΥΛΑΚΗ, ΛΕΜΟΥΣΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση