Βύρωνας: Παρεμβάσεις σε σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών

Με την υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και τον Δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, δρομολογούνται κρίσιμες παρεμβάσεις σε σχολεία του Βύρωνα, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών στους χώρους διαλείμματος, αθλοπαιδιών, εκτόνωσης και κίνησής τους. Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση συνολικής δαπάνης 60.000 ευρώ με ΦΠΑ, με αντικείμενο την ανάπλαση αύλειων χώρων του 3ου Δημοτικού, του 10ου Δημοτικού και του 1ου & 5ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Βύρωνα. Το έργο αφορά σε εργασίες συντηρήσεων αλλά και παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των εν λόγω σχολείων, οι οποίες εξειδικεύονται στη σύμβαση ξεχωριστά για κάθε σχολείο ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες, και αφορούν μεταξύ άλλων, σε αποκατάσταση αυλής, χρωματισμούς εξωτερικών επιφανειών, ενίσχυση πρασίνου κ.α. Επισημαίνεται ότι όλες οι παρεμβάσεις θα είναι σύμφωνες με την Υπουργική Απόφαση 37237/2-4-2007 (ΦΕΚ Β’ 635/2007) σχετικά με την καταλληλότητα και επιλογή χώρων για την ανέγερση Δημοσίων Διδακτηρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος προχώρησαν στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου για ανακατασκευές υπαίθριων αθλητικών χώρων σε 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο του Δήμου Βύρωνα, συνολικής δαπάνης 60.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντηρήσεων / ανακατασκευές υπαίθριων αθλητικών χώρων στα παραπάνω σχολεία, και αφορά μεταξύ άλλων σε αντικατάσταση φθαρμένου ταρτάν γηπέδου μπάσκετ, αντικατάσταση μπασκετών, χρωματισμούς εξωτερικών επιφανειών κ.α. Οι παρεμβάσεις θα είναι σύμφωνες με το Ν. 2725/1999 σχετικά με τις προδιαγραφές περί σχολικού αθλητισμού.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεσθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΒΥΡΩΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!