Βύρωνας: Επίσκεψη Χατζηδάκη-Μιχελάκη στο βιοκλιματικό κολυμβητήριο

Το κλειστό βιοκλιματικό Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων (ΕΣΠΑ), Γιώργος Γιαννούσης, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες κατασκευής του έργου. Τους δύο Υπουργούς και το Γενικό Γραμματέα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και τους συνόδευσε στην επίσκεψή τους στο εργοτάξιο.

Το διπλό έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την ανέγερση νέου κτηρίου κλειστού Κολυμβητηρίου και την αναβάθμιση και ανακατασκευή του παρακείμενου κλειστού Γυμναστηρίου και του περιβάλλοντος χώρου του, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, καθώς τον Ιούνιο, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το σύνολο του έργου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο απορροφήσεις και αριθμοί. Είναι κυρίως έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτήν την ώρα, μόνο στην Αττική γίνονται 430 τεχνικά έργα εκ των οποίων τα 130 είναι σε προχωρημενη φάση, έχει ολοκληρωθεί το 90 %. Και ο προϋπολογισμός των έργων αυτών είναι σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Η προώθηση αυτών των έργων είναι ουσιαστικά ηαπάντηση στην κρίση. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε και με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου ιδιαίτερα τα έργα των Δήμων να προχωρήσουν γρήγορα. Και αυτό εδώ το έργο, το πρότυπο κολυμβητήριο του Βύρωνα είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό γιατί είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Θέλω να πω λοιπόν μπράβο στο Δήμαρχο και στο Δήμο γιατί το προωθούν. Στο Βύρωνα τέτοια έργα έχουν διπλή αξία», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «Αυτή είναι η απάντηση στην κρίση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Αν αυτό μπορέσουμε να το κάνουμε σε κάθε δήμο, δηλαδή τουλάχιστον ένα έργο σε κάθε δήμο, μαζί με όλα τα άλλα τα οποία γίνονται θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και έτσι θα υπάρξει σιγά- σιγά ανάπτυξη. Εδώ έχουμε ένα σύγχρονο έργο, ένα έργο βιοκλιματικό, το οποίο αναβαθμίζει όλη την περιοχή. Έτσι όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο δήμος, στο κομμάτι της Ανάπτυξης, έτσι θα πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι δήμοι.»

«Η ένταξη του κλειστού βιοκλιματικού Κολυμβητηρίου της πόλης στο ΕΣΠΑ αποτελεί δικαίωση για εμάς, καθώς αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας να πραγματοποιούμε έργα ουσίας, που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στις επιταγές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο μελετών έχει σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός έργου εξαιρετικής ενεργειακής εμβέλειας και ιδιαίτερης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Το νέο κλειστό βιοκλιματικό Κολυμβητήριο Βύρωνα πρόκειται να διαθέτει μία πισίνα 25×33, καθώς και μία μικρότερη εκμάθησης νηπίων. Παράλληλα, το έργο χαρακτηρίζεται από πλήρη ενεργειακή αυτονομία, καθώς το κτίσμα θα διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες που θα καλύπτουν μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών του. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται πετρέλαιο ή άλλου τύπου καύσιμα για τη θέρμανσή του, ενώ έμφαση θα δοθεί και στη μόνωσή του, με αποτέλεσμα το κόστος συντήρησής του να ανέρχεται μόλις στο 30% ενός συμβατικού κολυμβητηρίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση